
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری 598، در سال ۹۷ و پس از فرصت سوزی فراوان دولت غربگرای حسن روحانی، جمهوری اسلامی در بالاترین سطوح خود تصمیم گرفت تا با شرکای شرقی خود از جمله چین وارد همکاریهای راهبردی شود.
در همین راستا، علی لاریجانی با همراهی محمدجواد ظریف راهی پکن شد تا گفتگوهای سطح بالا با مقامات ارشد چین آغاز شود. همراهی وزیر خارجه وقت با رئیس مجلس در داخل و خارج کشور تفسیرهای متعددی در رابطه با کنار گذاشته شدن دولت دوازدهم از مسیر توافق راهبردی با چین را به همراه داشت.
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در اظهار نظری علت حضور لاریجانی در این پرونده را اینگونه توصیف کرد: «دولت چین، تاکید داشت که نمایندهای از نظام نیز در این کار دخالت داشته باشد، لذا آقای لاریجانی به عنوان مشاور مقام معظم رهبری چنین نقشی را ایفا کرد».
کنار گذاشته شدن علی لاریجانی پس از روی کار آمدن شهید رئیسی در مهر ماه ۱۴۰۰ نیز این گمان را تقویت میکرد که تنها در دوران حاکمیت غربگرایان در ایران، طرفهای شرقی تمایلی به همکاری در سطح روسای جمهور نداشته و مایلند تا تعاملات راهبردی را در سطحی جدیتر دنبال کنند.
حالا و پس از چند سال گویا تاریخ در حال تکرار است. سفر لاریجانی به مسکو در دورانی که دولتمردان به طور روزانه مشغول ارسال پالس مذاکره با غرب هستند، پیام و معنای روشنی برای تحلیلگران سیاسی دارد اما در این بین، لشکر رسانهای وفاق همچنان ماجرا را وارونه جلوه میدهد.
نواصولگرایان و بلندگوهای اجارهای وفاق در حرکتی هماهنگ، سفر لاریجانی به مسکو را دستمایهای جدید برای جمله به سعید جلیلی قرار دادهاند. همان جریان مدعی وحدت ملی و همبستگی اجتماعی که کوچکترین نقدی به دولت را برنمیتابد، از سفر مشاور رهبری به مسکو خوراک تبلیغاتی علیه نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی تولید میکند!
این جریان حتی از خود سوال نمیکند که این سفر با هدف تبادل پیام سیاسی، نه به معنای کنار زدن سعید جلیلی بلکه حاکی از به حاشیه رفتن جریان غربگرا در درون دولت و حاکمیت است. مشخص نیست این وفاق در شرایطی که تبادل پیام سیاسی اساساً جزو وظایف جلیلی نیست، چگونه انجام این مأموریت از سوی لاریجانی را به معنای نادیدهگرفتن او از سوی رهبری توصیف میکند.
از سوی دیگر، حامیان قالیباف که فریاد وحدت و مظلومنمایی آنان در برابر هر انتقادی بلند است، در روزهای اخیر ابتدا با طرح دروغ ممانعت خانواده شهدا از دیدار با جلیلی و سپس با طعنه به او پس از سفر لاریجانی به مسکو، بار دیگر فضای استادیومی و انتخاباتی را در عرصه رسانه زنده کردهاند و مانند همیشه، مانع از فهم صحیح اتفاقات شده و مشغول کوچه دادن به دولت و وزارت خارجه پس از این اتفاق معنادار هستند.
به نظر میرسد اصولگرایان عضو تیم وفاق در ماههای اخیر به بهترین یاران دولت برای فرار از هر ناکارآمدی تبدیل شدهاند و با هیاهوهای انتخاباتی همچنان مانع از درک درست رخدادهای سیاسی کشور هستند.