کد خبر: ۱۰۵۱۴۴
زمان انتشار: ۱۰:۱۴     ۱۷ دی ۱۳۹۱
سخنان جنجالی کشیش ایتالیایی ؛
آمار خشونت عليه زنان در جهان چگونه است؟ چه عواملي سبب خشونت عليه زنان مي شود؟ رفتارهاي زنان به چه ميزان در خشونت هاي عليه ايشان مؤثر است؟ کشیش ایتالیایی که مجبور به استعفا شد، که بود؟ چرا ... براي روشن شدن سؤالات فوق با گزارش ويژه مشرق همراه شويد.

598 به نقل از مشرق ؛ در دنیای "مدرن" يا دنياي سرمایه داری جهانی وضع بدين گونه است كه اگر شخصي حرف حقي را بزند ولي حرفش با سياست‌هاي جهاني و لابي‌هاي قدرتمند سياست و ثروت همخواني نداشته باشد، محكوم به نابودي و فراموشي است و هيچ فرقي نمي‌كند اين شخص سياستمدار باشد، تاجر باشد، رئيس جمهور باشد، كشيش باشد و يا هر منصب ديگري، مهم همسويي با سياست هاي پشت پرده است.

"دون پیرو کورسی"، کشیش دهکده سان تِرِنسو ایتالیا مي‌گويد: دلیل افزایش خشونت علیه زنان "دامن‌های کوتاه و لباس‌های نامناسب آن‌ها است" و فقط همين عبارت كافي است تا سازمان‌های دفاع از حقوق زنان در ايتاليا و غرب عليه او اعلام جرم كنند و بگويند او آزادي زنان را محدود كرده و به آنها توهين كرده است، فشارهاي وارده به حدي بوده است كه كشيش ايتاليايي اعلام مي‌كند از سمت خود استعفا مي‌دهد!!![1]


دون پیرو کورسی

به راستي اظهارات اين كشيش ايتاليايي ساكن تمدن غرب چه ميزان از واقعيت فرهنگی غرب را بيان مي‌كند؟ آيا اظهارت او تا اين حد خلاف واقع است كه سازمان دفاع از حقوق زنان عليه او اعلام جرم كند؟ چرا با وجود دلایل منطقی و علمی مبنی بر تجاوزهای جنسی علیه زنان به دلیل رفتارهای پرخطر و تحریک آمیز، هیچ صدایی برای رفع این مشکل از غرب شنیده نمی شود؟ آیا استدلال آزادی زن در جامعه غربی می تواند پاسخ مناسبی بری حل این معضل غربی باشد؟

از سوی دیگر، در دنیای مدرن جهاني وضعیت زنان بدین گونه است:

  • تجارت غیر قانونی جنسی سراسر سیاره را در برگرفته است، هر سال صدها هزار زن ربوده شده و مورد تعدی و اجبار قرار گرفته، به منظور بردگی جنسی مورد خرید و فروش قرار می‌گیرند.
  • در هندوستان 400 تا 500 هزار روسپی کودک وجود دارد، در تایلند 800 هزار کودک و نوجوان مجبور به روسپی گری شده‌اند.
  • هر روز در ایالات متحده آمریکا 4 زن توسط شوهران یا دوستشان به قتل می‌رسند.
  • هرسال در ایالات متحده آمریکا حداقل 2 تا 4 میلیون زن کتک می‌خورند.
  • هرسال تقریباً 132000 زن گزارش می کنند که قربانی تجاوز یا اقدام به تجاوز بوده اند. برآورد شده است که تعداد زنانی که مورد تجاوز قرار می گیرند، و آن را گزارش نمی کنند، بسیار بیشتر و 2 تا 6 برابر موارد گزارش شده است.[2]



اعتراض مردم ایتالیا به افزایش خشونت علیه زنان در این کشور

آنچه در این گزارش بررسی می شود، انواع خشونت ها علیه زنان، آمار خشونت علیه زنان در غرب و آمریکا و همچنین بررسی دلایل خشونت های انجام گرفته علیه انان است.

بنابر اعلام مؤسسات پژوهشي در غرب خشونت عليه زنان در اشكال مختلفي صورت مي‌گيرد كه عبارتند از:

1- خشونت هاي داخلي یا خانگی: منظور از خشونت هاي داخلي بالاگرفتن مشاجره ميان زن و مرد است و اصولا در اينگونه مشاجرات كه سسب خشونت عليه زنان مي شود، در نوعي از زندگي دو نفره اتفاق مي افتد كه زن و مرد نسبت به يكديگر هيچ تعهدي ندارند و تنها براي برطرف كردن غرايز در كنار يكديگر قرار گرفته‌اند و خود انواع مختلفي دارد، با توجه به آمار، بيش از 5 ميليون زن در سال، مورد خشونت خانوادگي قرار مي‌گيرند، با توجه به امار منتشر شده توسط سازمان های ذی ربط، خشونت داخلی در کشور ایتالیا بیش از کشورهای دیگر است.[3]




2- خشونت یا سو استفاده عاشقانه: یکی دیگر از خشونت های معمول به خصوص در غرب، خشونت عاشقانه است، به نحوی که فرد در اوج علاقه به شخص مقابل چه از نظر عاطفی و چه از نظر جنسی، به عمد سبب آزار و اذیت، دوست و یا همسر خود می شود، در این مورد فرد به دلیل اینکه بتواند طرف مقابل را کنترل کند مرتکب این خشونت می شود و اغلب میان زوج هایی اتفاق می افتد که با یکدیگر ازدواج نکرده اند.[4]




3- خشونت یا سواستفاده روحی: این نوع از خشونت نیز با توجه به اسم قرار گرفته روی آن شامل آزارهای روحی و روانی است که فرد با اعمال و اقدامات خود انجام می دهد، به عنوان مثال عصبی کردن فرد مقابل، بی محلی و بی اعتنایی، رفتارهای تهییج کننده، تحقیر، اهانت های زبانی و ... نمونه ای از اشکال خشونت های روانی است.[5]




4- قاچاق انسان: این نوع از خشونت مدلی مدرن از برده داری کلاسیک است که کودکان و به خصوص زنان برای مسائل جنسی، تجارتی تحت انواع خشونت ها قرار می گیرند.[6]

5- تجاوز و سواستفاده جنسی: از دیگر انواع خشونت علیه زنان است که در همه ملت ها و اقشار از هر سطحی وجود دارد اما با توجه به فرهنگ هر ملتی کم و زیاد می شود.




6- خشونت علیه زنان مهاجر و پناهنده

7- خشونت علیه زنان کارگر

8- خشونت علیه زنان معلول[8]

و ... 



آمار خشونت علیه زنان چگونه است؟

به گفته‌ی سازمان عفو بین‌الملل خشونت در خانواده بیش از ابتلا به سرطان و تصادفات جاده‌ای، عامل مرگ یا معلولیت جسمانی زنان اروپایی در سنین ۱۶ تا ۴۴ سالگی است.

  • براساس آمار جهانی ۹۰ درصد از قربانیان خشونت خانگی زنان و حدود ۱۰ درصد مردان هستند
  • آمار خودکشی در زنان دوبرابر مردان است و زنان مجرد کمتر از مردان مجرد دست به خودکشی می‌زنند و بالعکس خودکشی در میان زنان متأهل بیش از خودکشی مردان متاهل است.
  • درهر ۱۸ ثانیه در سطح جهان یک زن می‌میرد.
  • براساس امار بهداشت جهانی در هر ۱۸ ثانیه یک زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می‌گیرد.
  • در نزدیک به ۵۰ پیمایش در تمام نقاط جهان ۱۰ تا ۵۰ درصد از زنان به نحوی از انحناء مورد بدرفتاری فیزیکی همسرانشان واقع شده‌اند و در نزدیک به یک سوم تا نیمی از موارد بدرفتاری فیزیکی با خشونت روانی همراه بوده است.[9]




خشونت علیه زنان در قالب تجاوز جنسی، در آمریکا رتبه بالایی دارد

موسسه RAINN در گزارشآماري قابل توجه خود فاش ساخت که 44 درصد از قربانیانی (عمدتاً زنان) كه در آمريكا مورد تجاوز قرار مي‌گيرند، كمتر از 18 سال سن داشته و 80 درصد از آنان سن‌شان كمتر از 30 سال است.

در اين گزارش همچنين تصريح شده كه سالانه 213 هزار نفر در آمريكا قرباني تجاوز جنسي مي‌شوند. در سال 2007 اين آمار به 248300 تن رسيد. اين آمار ظاهراً اعم از مردان و زنان قرباني تجاوز جنسي است اما بديهي است كه تعداد زنان به مراتب بيشتر از مردان است.

بنابر همين گزارش، قريب به 60 درصد از تجاوزات جنسي هرگز به پليس گزارش نمي‌شوند و از هر 16 متجاوز، 15 نفر حتي يك روز زندان هم به‌خاطر اين جرم تحمل نمي‌كنند؛ در واقع دولت آمریکا با ایجاد حاشیه امن برای متجاوزان، خیال آن‌ها را از تحت تعقیب قرار گرفتن و مجازات شدن در صورت ارتکاب این جرایم راحت کرده است.

RAINN در يكي ديگر از صفحات خود تصريح كرده كه طي 13 سال گذشته، چهار ميليون و دويست‌ هزار نفر در آمريكا قرباني تجاوز جنسي واقع شده‌اند.[10]


نيشن‌مستر: کشورهای غربی حائز بالاترین رتبه‌ها!

پايگاه اطلاع‌رساني نيشن‌مستر در يكي از صفحات خود، نمودارهايی را در خصوص تعداد قربانیان تجاوز به عنف در كشورهاي جهان تنظيم كرده که ايالات متحده آمريكا در اين رده‌بندي در جايگاه سیزدهمین واقع شده است؛ جالب اینکه تمام کشورهای غربی مدعی رعایت حقوق بشر، از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا و سوئد، در 10 رتبه اول قرار دارند و تنها ایتالیا با رتبه یازدهم، نتوانسته در میان 10 کشور برتر قرار بگیرد!
در این نمودار که 20 کشور اول در این زمینه نشان داده شده، هیچ کشور اسلامی به چشم نمی‌خورد.[11]




دلایل روند رو به رشد خشونت علیه زنان در غرب، چیست؟

آنچه در کنار امار رو به رشد خشونت علیه زنان مهم و اساسی به نظر می رسد، دلایل گفته شده برای خشونت علیه زنان است؛ فارغ از فرهنگ خشونت طلب غربی و هالیوودی که مسبب بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز علیه زنان و کودکان است، مسائلی دیگری وجود دارد که سرنخ فهم مشکلات زنان در غرب است. تقریبا در تمامی پزوهش های انجام شده در نقاط مختلف اعم از آمریکا، اروپا، آسیا و ... فرهنگ منحرفانه زنانه یکی از مسائلی است که مردان و بعضا زنان روی آن تکیه می کنند.




در تحقیقات انجام شده، رفتارهای محرک، زننده و جنسی زنان به علاوه نوع پوشش زنان در اجتماع و مکان­های خاص همچون کلوپ­ های شبانه، مواردی است که در فاکتورهای خشونت علیه زنان دیده می ­شود؛ آنچه در این بین قابل توجه است، اختصاص درصد 40 تا 50 درصدی به رفتارهای تحریک آمیز زنان به عنوان علت خشونت یا تجاوز جنسی علیه زنان معرفی شده است.

در تحقیق انجام شده توسط مؤسسه تحقیقاتی آلبرتا، 40 درصد مردان پوشش زننده و تحریک آمیز زنان در اجتماع به خصوص کلوپ های شبانه­ را به عنوان دلیلی برای رفتارهای خشونت­ آمیز جنسی دانسته­ اند[12]؛ از سوی دیگر، درصدی از مردان رفتارهای تحریک آمیز همچون رقص زنان در کلوپ­ های شبانه را دلیلی برای راضی بودن زنان به برقراری رابطه جنسی معرفی کرده ­اند[13].

در تحقیق انجام شده توسط مؤسسه "Opinion Matters"[14] انگلیس، قرارگرفتن زنان با لباس محرک در کنار مردان، تنها شدن زن با مرد در مکان­های خاص، نوشیدن مشروبات الکلی زن همراه با مرد، رقص تحریک­ آمیز زنان در کنار مردان، همه نمونه­ هایی از دلایل تحریک شدن مردان برای تجاوز و یا سواستفاده جنسی از زنان است.[15]


  • لباس های متحرک: 29 درصد
  • نوشیدن مشروبات الکلی: 69 درصد
  • اقدامات جنسی از سوی زنان: 73 درصد
  • رفتارهای تحریک آمیز از سوی زنان: 21 درصد
  • رقص تحریک آمیز همراه با مرد در کلوپ شبانه: 22 درصد

و ...

آنچه در کنار این موارد ذکر شده، زندگی سراسر تحریک آمیز در غرب نیز یکی از موارد خشونت های جنسی علیه زنان است، بنابر اظهارات یکی از مردانی که مرتکب تجاوز جنسی شده است، فیلم­ها و صحنه ­های تحریک آمیزی که روزانه در ذهن وی به جا می ماند، یکی از عواملی است که سبب می ­شود خشونت علیه زنان را مرتکب شود.

جمع بندي

آنچه گفته شد، گوشه اي از تمدن مدرن جهاني است و در اين تمدن انسان نه تنها به حق خود نرسيده است بلكه از حقوق ابتدايي خود نيز محروم است، در اين تمدن به ازاي حقوق مورد ادعاي غرب، زنان حق دارند آزاد باشند، آزاد بپوشند، آزاد رفتار كنند و ... حال آنكه همين آزادي بدون قيد و شرط، بلايي شده است به نام خشونت عليه زنان.

از سوي ديگر، بواسطه آزادي هاي داده شده در غرب به زنان، رفتارهاي زننده و تحريك آميز زنان در اشكال مختلف، خود عاملي براي آزار و اذيت انها محسوب مي شود و بنابر شواهد هيچ كس به دنبال حل معضل نيست بلكه همه به ارائه صورت مسئله يعني افزايش خشونت عليه زنان مي پردازند.

در كنار بي تفاوتي غرب به اين معضل، كساني همچون كشيش ايتاليايي كه به درستي مي گويند دليل خشونت عليه زنان لباس هاي محرك زنان است، به نقص حقوق بشر محكوم مي شوند و همان زن غربي عليه او شعار مي دهد و اين معماي فرهنگ ليبراليسم است.




منابع و مآخذ:



[1] - http://www.thedailybeast.com/articles/2012/12/28/catholic-priest-blames-italy-s-stiletto-murders-on-women.html

[2] - http://www.womenshealth.gov/violence-against-women/types-of-violence/domestic-intimate-partner-violence.html

[3] - http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_violence

[4] - http://www.thehotline.org/is-this-abuse/teens-and-dating-abuse/

[5] - http://www.counselingcenter.illinois.edu/?page_id=168

[6] - http://www.unodc.org/unodc/en/human-trafficking/what-is-human-trafficking.html

[7] - http://ccrweb.ca/en/violence-against-women

[8] - http://www.womenshealth.gov/violence-against-women/types-of-violence/index.html

[9] -http://www.sbrapecrisiscenter.org/04Information/info.html

[10] - http://www.rainn.org/get-information/statistics/frequency-of-sexual-assault

[11]  -http://www.nationmaster.com/graph/cri_rap_vic-crime-rape-victims

[12] - http://www.huffingtonpost.ca/2012/03/13/violence-against-women-alberta_n_1341283.html

[13] - http://www.womensgrid.org.uk/archive/?p=4644

[14] - http://www.opinionmatters.co.uk/

[15]   -http://policeauthority.org/metropolitan/publications/briefings/2010/1004/index.html


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها