کد خبر: ۱۵۲۰۸۴
زمان انتشار: ۰۱:۵۸     ۰۴ مرداد ۱۳۹۲
طرح جدید نمایندگان کنگره برای تحریم های جدید علیه ایران/
لایحه جدید تحریم ها از رییس جمهور ایالات متحده می خواهد از طریق قدرت و اختیاری که به واسطه قانون «اعمال قدرت اقتصادی در شرایط اضطراری بین المللی» استراتژی ای را اتخاذ کند که باقی مانده صادرات نفت ایران را که حدود یک میلیون بشکه در روز است را نیز قطع کند.
چند روز بیشتر تا مراسم تنفیذ و بعد از آن تحلیف رییس جمهور منتخب باقی نمانده و نمایندگان کنگره امریکا از این فرصت بهترین بهره را برای تهدید دولت جدید ایران استفاده می کنند.

به گزارش رجانیوز، کارشناسان امریکایی بارها بعد از انتخابات به اوباما توصیه کردند اجرای تحریم های جدید علیه ایران را برای مدتی به تعویق بیاندازد تا بتواند با در پیش گرفتن راهکار دیپلماتیک به توافقی با ایران در زمینه برنامه هسته ای اش دست یابد اما نمایندگان کنگره ترجیح می دهند بدون توجه به این توصیه ها ، همچنان از روش تحریم ها و تهدید و ارعاب کار خود را به پیش ببرند.

گرچه به تازگی تعدادی از نمایندگان دموکرات کنگره به همراه 18 تن از اعضای جمهوری خواه مجلس در نامه ای به اوباما از او خواستند لحن ملایم تری نسبت به ایران بگیرد اما رفتار دو گانه نمایندگان و اختلافات موجود در کنگره و کاخ سفید باعث نمی شود طرحی جدید برای تحریم های تازه تر به کنگره و کاخ سفید ارائه نشود.

روزنامه جروزالم پست امروز از تلاش امریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران نوشت و مدعی شد :مجلس نمایندگان امریکا هفته آینده قانونی را به تصویب می رساند که هدف آن کاهش توانایی ایران در هرگونه صادرات نفت است . بر اساس این گزارش انتظار می رود بعد از تایید این قانون در کنگره در ماه اوت ، مجلس سنا نیز آن را تایید کند .

 لایحه جدید تحریم ها از رییس جمهور ایالات متحده می خواهد از طریق قدرت و اختیاری که به واسطه قانون «اعمال قدرت اقتصادی در شرایط اضطراری بین المللی» استراتژی ای را اتخاذ کند که باقی مانده صادرات نفت ایران را که حدود یک میلیون بشکه در روز است را نیز قطع کند.

بر اساس این قانون، بعد از یکسال، معافیت های اعطا شده به کشورهایی نظیر چین ، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی که همچنان به واردات نفت از ایران می پردازند، لغو شده و شرکت هایی که با ایران تجارت کنند از این پس باتحریم های اقتصادی امریکا مواجه خواهند شد .

امریکاییها معتقدند ظرفیت جایگزین لازم در بازارهای جهانی برای جایگزینی نفت ایران وجود دارد . لیبی به میزان صادرات نفت قبل از دوران انقلاب خود در سال 2011 بازگشته و عربستان سعودی نیز آماده است با افزایش ظرفیت تولید خود از دو میلیون بشکه به دو و نیم میلیون بشکه نفت، به مشتریان ایران ، نفت بفروشد.

با این اقدام البته چین تنها کشوری است که بزرگترین ضرر اقتصادی را متحمل می شود . ایران همچنان سومین منبع واردات نفت چین بعد از عربستان سعودی و آنگولا است و شرکت های چینی به طور صریح از افزایش تحریم ها علیه ایران و سفارش نفتی گرفتن از ایالات متحده اعتراض کرده اند.

اما این شرکت ها نیز بر اساس قانون جدید تنها 14 ماه وقت دارند که اعلام کنند به روابط اقتصادی با ایران ادامه می دهند و یا امریکا .

طرح جدید مجلس نمایندگان امریکا، دیگر نقاط ضعف اقتصادی ایران را نیز هدف قرار داده است مثل ذخایر ارزی ایران که تاکنون به یورو تبدیل شده است. تغییر این ارزها و تبادل آنها طی چند سال گذشته توسط بانکهای چینی امکان پذیر بوده است و این لایحه تلاشی برای از بین بردن توانایی این بانکها در انجام این عمل و یا قطع ارتباط آنها با شرکای تجاری ایالات متحده است .

این لایحه به زعم نمایندگان مجلس امریکا پاسخی به انتخاب حسن روحانی رییس جمهور جدید ایران است که شعار انتخاباتی اش آشتی با غرب بوده است . مقامات و کارشناسان امریکایی معتقدند روحانی قدرت و اختیار لازم برای تصمیم گیری در امور خارجی و برنامه هسته ای ایران را ندارد.

با این حال یکی از اعضای مجلس نمایندگان که در تهیه این طرح نیز همکاری داشته است معتقد است با وجود تمام تحریم ها اگر ایران بخواهد به غنی سازی اورانیوم در راستای برنامه هسته ای خود سرعت ببخشد هیچ تحریمی نمی تواند جلوی او را بگیرد .

تهدید رییس جمهور منتخب ایران برای در پیش گرفتن رویه ملایم تر نسبت به درخواست های امریکا و متحدان اروپایی اش اما به همین جا ختم نمی شود و یکی از نمایندگان جمهوریخواه مجلس سنا نیز در گفت وگویی اعلام کرده است باید به رییس جمهور جدید ایران نشان داد که گزینه نظامی واقعا در دستور کار امریکا است .

سناتور لیندسی گراهام روز سه شنبه گفت می خواهد طرحی را در مجلس سنا تهیه کند که اگر هیچ چیز تا پایان سال درباره برنامه هسته ای ایران تغییر نکرد، دولت امریکا اجازه حمله به ایران را داشته باشد .

 آنچه که از رصد سیاست کاخ سفید در قبال ایران پس از پیروزی حسن روحانی به دست می آید آن است که مقامات آمریکایی همچنان سیاست چماق و هویچ را به منظور دستیبای به امتیازات دیپلماتیک ادامه می دهند.

از یک سو با برخی اقدامات همانند تاخیر در اجرای لایحه تحریم جدید علیه ایران و همچنین وعده انجام مذاکرات و رسیدن به تفاهم هسته ای می خواهند سیاست تشویقی خود را به نمایش بگذارند از سوی دیگر همزمان با به جریان انداختن تحریم های سنگین‌تر و همچنین تهدید نظامی به دنبال مجبور کردن ایران برای تن دادن به سیاست های تشویقی و البته کم مایه خود هستند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها