کد خبر: ۲۰۹۶۵۷
زمان انتشار: ۱۲:۰۳     ۱۵ اسفند ۱۳۹۲
حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی جابری بیان داشت:
دكتر جابري با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي، اقتصاد رياضتي نيست، ادامه داد: اقتصاد مقاومتي نه به معناي زندگي مشقت بار، بلكه به معناي آماده شدن در برابر فشارهاست. به معناي اين نيست كه ما دائما با كشورهاي دنيا در حال تنش باشيم و مجبور به تحمل سختي هاي ناشي از تحريم ها باشيم، بلكه به معناي آمادگي در برابر فشارهاي آنهاست.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه 598، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی جابری عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام  با اشاره به اينكه اقتصاد، جزء علوم انساني است، اظهار داشت: علوم انساني، علومي هستند كه بخشي از رفتار و شئونات انساني را تبيين و تعريف مي كنند.

دكتر جابري با اشاره به اينكه علم اقتصاد به تبيين، تعريف و توصيف رفتار اقتصادي انسان مي پردازد، ادامه داد: اقتصاد در فقه شيعه، آن دسته احكامي هستند كه ناظر بر رفتار مالي اشخاص هستند.



وي در پاسخ به اين سئوال تبیین كه آيا اسلام داراي يك نظام اقتصادي است يا فقط مولفه هايي از اقتصاد در آن وجود دارد، ادامه داد: همه انديشمندان اسلامي بر اين مسأله، اتفاق دارند، كه اسلام داراي نظام اقتصادي است.

دكتر جابري ادامه داد: اسلام دين جامعي براي هدايت انسان است و بخشي از هدايت انسان نيز مربوط به نظام اقتصادي است، و قطعا اسلام در اين زمينه نيز برنامه دارد.

وي در ادامه با اشاره به لزوم اقصاد مقاومتي براي بهبود وضعيت كشور، ادامه داد: ساليان متوالي است كه مقام معظم رهبري به شيوه هاي مختلف و با نامگذاري سالها به عناوين اقتصادي،  دولتمردان را متوجه مسائل اقتصادي مي كنند و سعي كردند تا به فعاليت هاي اقتصادي جهت دهي كنند تا جامعه براي طرح مسأله اقتصاد مقاومتي آماده شود.

عضو كانون طلوع در پاسخ به اين سئوال كه ايران با داشتن منابع و معادن فراوان و امكان صادرات آن، چه نيازي به اقتصاد مقاومتي دارد، اظهار داشت: اتفاقا همين مسأله كه داراي منابع سرشار است، سبب شده تا مورد طمع دشمنان قرار گيرد و اين مسأله كه ايران علاوه بر منابع، داراي نيروي انساني كارآمد و خلاق است، سبب شده تا دشمنان منافع خود را در خطر ديده و ايران را تحت فشار قرار دهند كه البته تنها راه براي مقابله با اين فشارها، تحقق اقتصاد مقاومتي است.

وي با اشاره به اينكه دشمن قصد جلوگيري از پيشرفت ايران را دارد، اظهار داشت: بحث هسته اي بهانه است و حتي در صورت حل شدن آن، دشمنان، بازهم بهانه هاي ديگري براي فشار بر ايران، پيدا مي كنند، لذا بايد سياست و راهبردي پيش گرفته شود كه فشارهاي اقتصادي دشمنان، سبب ايجاد شوك در نظام اقتصادي ما نشود  كه اين راهبرد، همان اقتصاد مقاومتي است.

دكتر جابري با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي، اقتصاد رياضتي نيست، ادامه داد: اقتصاد مقاومتي نه به معناي زندگي مشقت بار، بلكه به معناي آماده شدن در برابر فشارهاست. به معناي اين نيست كه ما دائما با كشورهاي دنيا در حال تنش باشيم و مجبور به تحمل سختي هاي ناشي از تحريم ها باشيم، بلكه به معناي آمادگي در برابر فشارهاي آنهاست.

وي اقتصاد مقاومتي را يك راهبرد و تاكتيك دانست و خاطر نشان كرد: در مقطعي ما به اين راهبرد نياز داريم و چه بسا در مقطع ديگري راهبرد ديگري اتخاذ شود.

عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به اينكه حفظ انقلاب و رسيدن به اهداف انقلاب، مانند اصل انقلاب مهم است، ادامه داد: دشمن سعي دارد با شيطنت ها، به آن ضربه زده و مانع تحقق اهداف انقلاب شود، لذا بايد راهبردي اتخاذ شود كه شيطنت هاي دشمنان نتواند مانع رسيدن به آرمان ها شود. اين راهبرد، امروز اجراي اقتصاد مقاومتي است و چه بسا در آينده به آن راهبرد احتياج نداشته و راهبرد ديگري اخذ شود.

وي در خصوص ر ابطه اقتصاد مقاومتي و اقتصاد اسلامي اظهار داشت: اقتصاد مقاومتي مي تواند در چارچوب اقتصاد اسلامي تعريف شود. يعني تحقق اهداف سياسي، اقتصادي و استقلال حاكميت در نظام اسلامي، گاه منوط به اجراي اقتصاد مقاومتي است. به عبارت ديگر مي توان اقتصاد اسلامي را به شيوه مقاومتي در جامعه پياده كرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها