کد خبر: ۲۳۲۲۰
زمان انتشار: ۲۰:۵۱     ۲۳ مهر ۱۳۹۰
هر ساله بیش از یک میلیون انسان خودکشی می کنند. سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که خودکشی سیزدهمین عامل مرگ و میر در جهان است و شورای بهداشت ملی آمریکا آن را ششمین عامل مرگ در این کشور اعلام کرده‌است. خودکشی عامل اول مرگ و میر نوجوانان و جوانان زیر ۳۵ سال است. میزان خودکشی در مردان بیش از زنان است.
خودکشی عمل یا رفتاری است آگاهانه (عامدانه) که انسان برای مردن انجام می‌دهد. اغلب خودکشی‌ها در اثر ناامیدی یا قرارگیری در شرایط اختلال ذهنی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر روی می دهند. مشکل‌های مالی، اشکال‌ها در روابط اجتماعی و دیگر شرایط نامطلوب نقش مهمی در این موضوع دارند.

به گزارش «تازه» هر ساله بیش از یک میلیون انسان خودکشی می کنند. سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که خودکشی سیزدهمین عامل مرگ و میر در جهان است و شورای بهداشت ملی آمریکا آن را ششمین عامل مرگ در این کشور اعلام کرده‌است. خودکشی عامل اول مرگ و میر نوجوانان و جوانان زیر ۳۵ سال است. میزان خودکشی در مردان بیش از زنان است.

بر اساس یک تخمین هر ساله حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون خودکشی ناموفق وجود دارد.

قضاوت در مورد خودکشی تحت تاثیر دیدگاه های فرهنگی مرتبط با موضوع‌ها هستی‌گرایانه مانند دین، شرافت و معنای زندگی است. در ادیان ابراهیمی خودکشی گناه (ضدیت با خدا) محسوب می شود، چون بنا به باور مذهبی، زندگی مقدس است. در غرب خودکشی یک جرم است.

برعکس در ژاپن در دوره سامورایی ها، خودکشی(seppuku)، به عنوان جبران شکست یا نوعی اعتراض، محترم شمرده می‌شد. در قرن بیستم، خودکشی به صورت قربانی کردن خود شکلی از اعتراض، و خودکشی کامیکازی (به حملات انتحاری اطلاق می‌شود که توسط نیروی هوایی ارتش امپراطوری ژاپن بر علیه کشتی‌های جنگی دول متفق انجام می‌شد) و خودکشی انتحاری شکلی از تاکتیک های نظامی یا تروریستی است. در مراسم خاکسپاری هندوها، بر اساس سنت قدیمی و غیر انسانی«ساتی» زن بیوه به خواست خود یا تحت فشار اقوام شوهرش در مراسم سوزاندن جسد همسرش، با آتش زدن خود قربانی می‌شود. هم اکنون خودکشی پزشکی (اوتانازی، یا حق مردن) یک موضوع اخلاقی بحث برانگیز در رابطه با کسانی است که همواره بیمارند، درد بیش از حد دارند، یا کیفیت زندگی آنها در طی آسیب یا بیماری به پایین ترین حد خود رسیده است.

آمار و ارقام خودکشی در جهان:

در هر سال حدود يک میليون انسان خودکشی می‌کنند. آمار خودکشی در جهان ۱۶ نفر به ازای هر صدهزار نفر است و بطور متوسط در هر ۴۰ ثانيه يک ‌نفر خودکشی می‌کند. در همین زمینه گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 پیش بینی می‌کند که در سال ۲۰۲۰ اين تعداد به ۱،۵ ميليون نفر در سال برسد. خودکشی ظرف ۵۰ سال گذشته به ميزان ۶۰ ٪ در سطح جهان افزايش داشته است. جدول زیر نرخ خودکشی در جهان را طی 15 سال(از1993 تا 2008) نشان می دهد.



در حال حاضر خودکشی برای افراد ۱۵ تا ۴۴ سال يکی از عوامل اصلی مرگ است و خودکشی‌های نافرجام حدود ۲۰ برابر تعداد خودکشی‌هايی هستند که به مرگ منجر می‌شوند.بيبشترين آمار در مورد خودکشی مربوط به کشورهای ژاپن، آمریکا و شرق اروپاست و کمترين آمار مربوط به کشورهای آمريکای لاتين، اسپانیا، ایرلند و برخی کشورهاي آسيايی است. همچنین  خودکشي دهمين دليل مرگ در دنیا است و 5/1 درصد مرگ‌هاي جهان را به خود اختصاص داده است. در همین زمینه موسسه آمار nationmaster براساس اطلاعات UN و CIA و OECD(سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی) بیشترین آمار خودکشی در بین افراد 15 تا 24 ساله را مربوط به کشورهای: نیوزلند با آمار 26.7 نفر در 100,000 نفر با رتبه اول - فنلاند با آمار 22.8 در 100,000 نفر با رتبه دوم - کانادا با آمار 15 در100,000نفر با رتبه چهارم و ایالات متحده با آمار 13.7 نفر در هر 100,000 نفر رتبه ششم را دارا می باشند. نقشه/ اینفوگرافی زیر بخوبی آمار خودکشی در جهان را به تفکیک زن و مرد نشان می دهد. برای مثال آمار خودکشی کشورهایی که به رنگ قرمز هستند، بالای 36 نفر در هر 100هزار نفر می باشد.


نقشه خودکشی مردان در جهان(امار سال2010)




نقشه خودکشی زنان در جهان(2010)



روش های رایج خودکشی در دنیا:

روش های خودکشی به طور چشمگیری در بین کشورهای مختلف متفاوت است. ولی روش های عمده در مناطق مختلف جهان شامل حلق آویزکردن، مسمومیت با آفت کش ها، و اسلحه ی گرم می باشند. یک بررسی در 56 کشور جهان در سال 2008 که بر اساس داده های سازمان بهداشت جهانی (WHO)در مورد میزان مرگ و میر بوده نشان داد که حلق آویز کردن با 53 درصد در مردان و 39 درصد در زنان، شایع ترین روش خودکشی دراغلب کشورهای جهان است. همچنین 30 درصد خودکشی های جهانی بر اثر مسمومیت با حشره کش هاست. در ایالات متحده 52 درصد از خودکشی ها شامل استفاده از اسلحه ی گرم است. سایر روش ها مثل؛ پریدن از یک ساختمان یا پل، از پنجره به بیرون پریدن، ایستادن در جلوی یک قطار، برخورد با اتومبیل، قطع رگ(قطع رگ مچ دست یا گلو)، غرق شدن عمدی, خودسوزی, خودکشی با برق, گرسنگی عمدی نیز در برخی مناطق بسیار رایج است. همچنین افرادی نیز ممکن است به طور عمدی فرد دیگری را به اقدام مرگبار علیه خود تحریک کنند، مثل خودکشی با پلیس.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها