به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، بازتاب بخش خاصی از سخنان روز چهارشنبه ی رهبر معظم انقلاب پیرامون غیر قابل اعتماد بودن امریکا کماکان بین رسانه های خارجی ادامه دارد و نقشه و توطئه های دشمنان را نقش بر آب نموده است. ایشان در جمع مردم قم در سخنانی اظهار داشتند: ”دشمنی استکبار با ملت ایران، پایانی ندارد و مسئولان باید با تکیه بر نیروهای داخلی، حربه تحریم را از دست دشمن غیر قابل اعتماد خارج کنند و با دل بستن به نقطه های روشن حقیقی، وظایف خود را در تحقق آرمانهای درخشان انقلاب و ملت انجام دهند."
اما هافینگتون پست در مطب خود با تحلیل بخشی از بیانات ایشان نوشت: ”باید توجه داشت ایشان عقیده ی خود مبنی بر غیر قابل اعتماد بودن ایالات متحده را درست پیش از دور جدید مذاکرات بیان کرده اند. زمان اظهار این سخنان بسیار حائز اهمیت است. وی اگرچه همواره از مذاکرات حمایت کرده است اما درعوض همیشه نسبت به نتیجه آن و نسبت به اینکه منجر به رفع کامل تحریم ها می شود بدبین بوده است و به دلیل همین بدبینی به امریکا است که طرح اقتصاد مقاومتی را با جدیت پیگیری می کنند."
میدل ایست آنلاین نیز با اشاره به زمان اظهار گفته های ایشان نوشت: ”این اظهارات پس از اظهارات محمدجواد ظریف بیان شدند که توسط افراطی ها مورد انتقاد قرار گرفته بود! "
رویترز نیز در مطلبی نوشت: [آیت الله] خامنه ای همیشه از مذاکرات حمایت کرده است اما وی هنوز هم هنگام صحبت کردن از امریکا، عنوان شیطان بزرگ و دشمن را به کار می برد و از بی اعتمادی به کاخ سفید سخن می گوید.
بلومبرگ نیز در همین رابطه نوشت: ”باید به زمان عنوان نمودن این سخنان توجه داشت. اظهار بی اعتمادی به امریکا از سوی رهبر ایران و اعتقاد به نتیجه بخش نبودن مذاکرات و همچنین اصرار بر اقتصاد مقاومتی بدون چشم داشت به رفع تحریم ها زمانی صورت می گیرد که کمی پیش از آن، روحانی رئیس جمهور ایران [برای اولین بار در تاریخ انقلاب اسلامی] صراحتا از انزوای این کشور سخن گفت."
ان دی تی وی، استارز اند استرایپز و گلف تایمز نیز از جمله ی سایت های خبری بودند که به بازتاب سخنان ایشان پرداختند.
غیر قابل اعتماد خواندن
امریکا از جانب ایشان امر تازه ای نیست؛ اما مطرح نمودن این مسئله بین عامه ی مردم
و همچنین در آستانه ی مذاکرات وزرای امور خارجه ایران و امریکا در ژنو (هفته ی
آینده) نکات ظریفی هستند که نتایج جالب توجهی را در پی دارند: اول اینکه اکنون
عامه ی مردم به وضوح –و نه با حدس و گمان- می دانند نظر عالی ترین مقام حکومتی، بی اعتمادی به طرف
مقابل در مذاکرات است.
بدین ترتیب نمی توان مردم را فریب داد و عنوان کرد که رهبر
ایران به گفتگوها دل خوش کرده است. زیرا قاعدتا بی اعتمادی به طرف گفتگو، بی
اعتمادی به نتیجه ی گفتگو را در پی خواهد داشت. دوم اینکه این بیانات پس از سخنان
اخیر رئیس جهمور درخصوص لزوم توافق و به منظور هموار نمودن راه رفع تحریم ها بیان
گردیدند و سوم اینکه سخنان ایشان، هشداری به کل ملت های جهان است.
بیان غیر قابل اعتماد بودن یک دولت، در بدبینانه ترین حالت، برای اذهان پرسشگر این سوال را به وجود می آورد که چرا ایران به امریکا اعتماد ندارد؟! رهبر معظم انقلاب بار دیگر حیثیت شیطان بزرگ را در جهان به بازی گرفتند!