کد خبر: ۳۰۷۹۲۳
زمان انتشار: ۲۰:۵۶     ۱۸ فروردين ۱۳۹۴
انتشار زندگینامه پنج هزار کلمه‌ای از ملاعمر می‌تواند یک یادآوری برای پیروان بغدادی، رهبر داعش باشد. ابوبکر بغدادی خود را "خلیفه" مسلمانان نامیده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از جام نیوز، تروریست‌های طالبان افغانستان به‌طور غیرمنتظره، زندگی‌نامه ملامحمد عمر رهبر این گروه را در نوزدهمین سال رسیدن او به رهبری منتشر کرده است.

 

 

این زندگی‌نامه پنج هزار کلمه‌ای در وب‌سایت طالبان، درباره تولد، دوران کودکی و جوانی ملامحمد عمر است.

 

 

سایت بی بی سی نوشته است: انگیزه اصلی این زندگی‌نامه که برای اولین بار در شانزدهم فروردین منتشر شده، مشخص نیست اما شاید پاسخی باشد به شایعاتی که درباره مرگ او وجود دارد.

 

 

از سوی دیگر انتشار آن می‌تواند یک یادآوری برای پیروان ابوبکر بغدادی، رهبر داعش باشد. ابوبکر بغدادی خود را "خلیفه" مسلمانان نامیده است. ملامحمد عمر هم میان پیروانش "امیرالمومنین" نامیده می‌شود؛ اگرچه پیروان او هیچگاه از وی با نام خلیفه یاد نکرده‌اند.

 

 

ملامحمد عمر سالهاست که از نظر‌ها پنهان است و عکس و اطلاعات دقیقی درباره او وجود ندارد.

 

 

در این زندگی‌نامه سلاح مورد علاقه او 'آر پی جی هفت' ذکر شده و گفته شده که زندگی ساده‌ای دارد و شوخ طبع است.

 

 

گفته شده ملا محمد عمر هر روز در جریان وقایع افغانستان و جهان قرار می‌گیرد.

 

 

آمریکا ۱۰ میلیون دلار برای پیدا کردن ملامحمد عمر جایزه در نظر گرفته است. او از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا کنون دیده نشده است.

 

 

مفسران و تحلیلگران مسائل مرتبط با طالبان مطمئن نیستند چه مقدار از اطلاعات منتشر شده درباره تولد و زندگی ملامحمد عمر با واقعیت منطبق باشد. بر اساس این بیوگرافی، ملا عمر سال ۱۳۳۹ هجری شمسی معادل ۱۹۶۰ میلادی در جنوب افغانستان و روستایی به نام چاه همت در ولسوالی خاکریز ولایت قندهار به دنیا آمده است.

 

 

در این زندگی‌نامه از ملامحمد عمر معروف به "امیرالمومنین" با عنوان "مجاهد" یاد شده است. گفته شده که او از قوم تومزی و یکی از قبائل اصلی پشتون به نام هوتک است.

 

 

بیوگرافی می‌گوید نام پدر او مولوی غلام نبی "شخصیتی علمی و اجتماعی" و "در بین مردم چهره‌ای درخشان" بوده که پنج سال بعد از تولد ملاعمر در گذشته است. بعد از مرگ پدر، خانواده او به ولایت ارزگان مهاجرت کردند.

 

 

گفته شده ملاعمر بعد از حمله اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان تحصیل دینی خود را‌‌ رها کرد تا به مجاهدین بپیوندد.

 

 

بی بی سی: اقدام غیرمنتظره طالبان

 

 

در این زندگی‌نامه، فهرست نبردهای او از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۱ با نیروهای شوروی آورده و گفته شده که او چهار بار زخمی شد و در ‌‌نهایت چشم راست خود را از دست داد.

 

 

گفته شده او سال ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ شمسی) سلاح بر زمین گذاشت و در روستای گیشانو ولسوالی میوند قندهار مدرسه‌ای دینی تاسیس کرد.

 

 

سال ۱۹۹۴ او رهبر طالبان افغانستان شد. و سال ۱۹۹۶ همراه با تصرف بیشتر بخش‌های افغانستان "امیرالمومنین" لقب گرفت. طالبان سپس کابل، پایتخت افغانستان را هم در همان سال (مهرماه ۱۳۷۵) تصرف کرد.

 

 

طالبان می‌گوید بعد از تصرف کابل و تاسیس امارت اسلامی افغانستان "قدرت‌های کافر جهان نتوانستند قانون شریعت را تحمل کنند" و به همین دلیل حمله‌ای نظامی را آغاز کردند.

 

 

در بحث مربوط به شخصیت و رهبری ملاعمر گفته شده است:

او آرام است، عصبانی نمی‌شود و نمی‌ترسد.

خانه و حساب بانکی در خارج از کشور ندارد.

خوش‌برخورد است و شوخ طبعی ویژه‌ای دارد و هیچ‌گاه خود را بر‌تر از همراهانش نمی‌داند.

 

 

طالبان می‌گوید باوجود آنکه به‌شدت توسط دشمن تحت تعقیب است در فعالیت‌های روزانه او تغییری ایجاد نشده است.

 

 

بعضی تحلیلگران تصور می‌کنند که ملاعمر جایی در نزدیکی مرز پاکستان مستقر باشد.

 

 


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها