کد خبر: ۳۷۶۱۶۷
زمان انتشار: ۱۵:۱۲     ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
با نزدیک شدن به فصل گرما با علائمی چون اسهال ، تهوع ، تب ، سرگیجه و... زیاد رو به رو میشویم .چرا که در تابستان مصرف میوه و سبزیجات بیشتر توصیه می شود اما اگر این میوه و سبزیجات خوب ضدعفونی نشود باعث بروز بیماری های گوارشی شدیدی می شود .
به گزارش پایگاه 598، با نزدیک شدن به فصل گرما با علائمی چون اسهال ، تهوع ، تب ، سرگیجه و... زیاد رو به رو میشویم .چرا که در تابستان مصرف میوه و سبزیجات بیشتر توصیه می شود اما اگر این میوه و سبزیجات خوب ضدعفونی نشود باعث بروز بیماری های گوارشی شدیدی می شود .
 
تصویر برای رهایی از مسمومیت چکار کنیم؟/ ترش کردن هشداری برای سرطان

دکتر همایون واحدی ، فوق تخصص گوارش و کبد در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : احتمال مسمومیت به دنبال مصرف میان وعده‌هایی مانند بستنی، چیپس، آب میوه و ... که از دست فروش ‌ها تهیه می ‌شود، بیشتر است. در مجموع در مسمومیت با هر علتی لازم است که غذاها با حجم کمتر و در دفعات بیشتری مصرف شود. همچنین مصرف مایعات زیاد در مسمومیت‌های غذایی توصیه می ‌شود.

وی در ادامه بیان کرد : مسمومیت‌های غذایی به ویژه پس از مصرف فست‌ فودها و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده با علائمی چون تهوع، استفراغ و یا دل پیچه و اسهال همراه هستند ،این افراد از مایعات بیشتر استفاده کنند و استفاده خودسرانه بیمار از آنتی بیوتیک ها برای درمان مسمومیت‌ غذایی ناشی از عوامل ویروسی کاملا اشتباه است و حتما زیر نظر پزشک باید مصرف شود .

این فوق تخصص گوارش و کبد توصیه جدی را نسبت به مصرف آبمیوه های دست ساز کنارخیابان ها بیان کرد: آب زرشک ،آب آلبالوهای دست سازی که در گوشه و کناره خیابان ها به فروش میرسد به هیچ وجه بهداشتی نبوده و اکیدا از مصرف این آبمیوه های غیر بهداشتی خودداری کنید .

وی در مورد رفلاکس معده گفت: مصرف غذاهای چرب ، انواع سس ها و... که باعث رفلاکس معده میشود ، حدود 30 – 40 % از مردم را درگیر کرده است و بسیار شایع شده است .این افراد رفلاکس معده را جدی بگیرند زیرا ممکن است دچار سرطان بشوند .افرادی که درگیر رفلاکس معده هستند غذاهای سبک مصرف کنند و تا حد امکان به جای مصرف غذاهای پخته هنگام شام از نان و پنیر و هندوانه استفاده کنند که بسیار برای این افراد مفید است .

این فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر مصرف زیاد سبزی و میوه در فصل تابستان گفت: لازم است میوه و سبزیجات قبل از مصرف با مواد شوینده و ضد عفونی کننده، شسته شوند در غیر این صورت اگر میوه و سبزیجات صحیح شسته نشود مسمومیت های شدیدی را به دنبال دارد .

وی در ادامه گفت: در اغلب موارد عدم رعایت بهداشت مواد غذایی و دست آلوده، مهم‌ ترین علت بروز مسمومیت است . در مسمومیت های غذایی نیز به هیچ وجه مصرف آنتی بیوتیک توصیه نمی‌ شود. در درمان این بیماری نیز مصرف مایعات زیاد و غذاهای سالم کم حجم بسیار موثر است و در صورت برطرف نشدن بیماری پس از گذشت دو تا سه روز و یا دل درد شدید در این بیماری، باید با نظر پزشک دارو مصرف کرد.

وی، گرمازدگی را از دیگر بیماری ‌های شایع فصل تابستان عنوان کرد و گفت: در گرمازدگی باید بیشتر به پیشگیری فکر کرد؛ چرا که گرمازدگی شدید، خیلی خطرناک است. به همین دلیل استفاده از پوشش مناسب و مصرف مایعات کافی به منظور جبران آب بدن در شرایط گرما بسیار لازم است. عدم مصرف آب کافی در گرما می‌ تواند به گرمازدگی و در موارد شدید حتی به نارسایی کلیه و اندام ‌های حیاتی بدن منجر شود.

این فوق تخصص گوارش با بیان این که یبوست نیز ممکن است به دلیل استرس ‌های مسافرت، عدم دسترسی به سرویس ‌های بهداشتی و عدم دسترسی به میوه و سبزیجات بروز کند گفت: به منظور جلوگیری از یبوست در فصل تابستان لازم است مایعات، میوه و سبزیجات زیادی با رعایت شرایط بهداشتی مصرف شود.

رعایت نکردن مسایل بهداشتی در تهیه و مصرف موادغذایی و به خصوص بی‌دقتی در نگهداری صحیح موادغذایی در منازل مهم‌ترین عامل بروز مسمومیت‌های غذایی است و گرمای هوا این موضوع را تشدید می‌کند .مواد غذایی مانند گوشت، مواد لبنی، انواع سس‌ها، کنسروها و... از جمله این مواد هستند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها