کد خبر: ۳۸۰۵۴۷
زمان انتشار: ۱۳:۴۱     ۲۵ خرداد ۱۳۹۵
دستیار طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افراد هنگام گرمازدگی از گرفتن دوش آب سرد و قرار گرفتن در معرض باد کولر به دلیل وارد شدن شوک به بدن خوداری کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایرنا، روابط عمومی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دکتر علیرضا زاهدی افزود: گرمازدگی (هایپرترمی) به معنی افزایش کنترل نشده دمای بدن و ناتوانی در دفع حرارت بدن است.

وی از خشک شدن دهان، زبان، گلو، گیجی و سردرد، نفس نفس زدن، نبض ضعیف و سریع، ضعف و بی حالی، گرفتگی و درد عضلات، ادرار زرد و تیره، صورت برافروخته که به مرور رنگ پریده می شود و بروز اختلالات روانی به عنوان علائم گرمازدگی نام برد.

وی ادامه داد: یکی از شش اصل ضروری حفظ سلامتی و تندرستی در طب سنتی، توجه به تغییر فصل آب و هوا یا همان تدابیر فصول است که برای پیشگیری از گرمازدگی بایستی تدابیر مربوط به فصول گرم سال به ویژه تابستان را رعایت کرد.

وی اظهار کرد: افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند بنابراین این افراد باید از تمام خوردنی ها و آشامیدنی هایی که حرارت بدن را بالا می برد و موجب خشکی می شوند پرهیز و حتی المقدور از غذاهای آب پز شده ساده بدون ادویه استفاده کنند.

این دستیار طب سنتی گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی، نهار باید کم و سبک میل شود زیرا هوا در میانه روز بسیار گرم و قوه هاضمه نیز ضعیف است.

وی افزود: بنابراین غذای تناول شده در وسط روز نباید سنگین باشد و به طور کلی وعده های غذایی باید سبک و زود هضم انتخاب شود و آش آلو، سوپ جو، آش غوره ،آب دوغ خیار گزینه های مناسبی در این زمینه هستند.

وی گفت: افراد مستعد گرمازدگی باید استراحت کافی و لازم را داشته باشند تا مزاجشان خنک شود و اگر استراحت کافی نداشته باشند بدن بیشتر به سمت گرمی و خشکی می رود و رطوبت بدن کاهش پیدا می کند.

زاهدی برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه های دیگری کرد و گفت: حمام کردن، شنا کردن، پوشیدن لباس هایی با جنس نازک و گشاد، ورزش های سبک، قرار نگرفتن زیر نور مستقیم خورشید، مصرف خوردنی ها و آشامیدنی هایی با مزاج سرد و تر (برای افراد گرم مزاج) از دیگر عوامل پیشگیری از بروز گرمازدگی است.

وی بیان کرد: میل کردن تخم شربتی، خاکشیر، شربت نعناع، هندوانه، خیار یا شربت خیار با سکنجبین، شربت آبلیمو، آلبالو، گلاب، به لیمو، تخم خیارین (خیار، کدو، خربزه، هندوانه)، دم کرده عناب و زرشک به همراه شکر و دوغ ترش برای درمان گرما زدگی مناسب هستند.

وی گفت: مالیدن روغن بنفشه به بدن و سر برای جلوگیری از گرمازدگی و سردرد مفید است.

زاهدی اظهار کرد: سالمندان، کودکان، مادران باردار و شیرده و افرادی که از داروهای مدر (ادرار آور)، آرامبخش، ضدجنون و خواب آور استفاده می کنند و همچنین بیماران قلبی عروقی بیش از دیگران در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند.

وی افزود: توصیه می شود افراد از مصرف بی رویه آجیل و مغزها خوداری کنند زیرا موجب افزایش حرارت بدن می شود.

وی اضافه کرد: استفاده از روغن های گیاهی مانند زیتون و نارگیل نیز برای آشپزی توصیه می شود.

زاهدی تصریح کرد: بیشتر مردم از فصول گرم سال برای مسافرت استفاده می کنند و این افراد باید خود را از حرارت مستقیم نور خورشید دور نگهدارند بخصوص سر و سینه خود را بپوشانند.

وی ادامه داد: در حین سفر خوردن عصاره میوه جات و قاووت جو و بوییدن گل سرخ که آرامبخش است و از بروز تنش های عصبی در اثر گرما جلوگیری می کند مفید است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها