کد خبر: ۹۷۶۶۸
زمان انتشار: ۱۴:۴۱     ۱۵ آذر ۱۳۹۱
ادامه بازتاب‌های شکار پهپاد آمریکایی توسط ایران، تلاش مستمر ایالات متحده برای متوقف کردن مبادلات تجاری ایران و ترکیه، گزارش از تأثیر تحریم‌های اقتصادی وضع شده از سوی آمریکا بر مردم عادی در ایران، جدید‌ترین ادعاهای ضدایرانی دولت یمن و برنامه رئیس‌جمهور پاکستان برای سفر به ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
ادامه بازتاب‌های شکار پهپاد آمریکایی توسط ایران، تلاش مستمر ایالات متحده برای متوقف کردن مبادلات تجاری ایران و ترکیه، گزارش از تأثیر تحریم‌های اقتصادی وضع شده از سوی آمریکا بر مردم عادی در ایران، جدید‌ترین ادعاهای ضدایرانی دولت یمن و برنامه رئیس‌جمهور پاکستان برای سفر به ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.


به گزارش «تابناک»، از روز گذشته تاکنون، همچنان موضوع شکار یک پهپاد آمریکایی بر فراز خلیج فارس، در زمره مهمترین اخبار مطبوعات جهان درباره ایران است.

روزنامه «ایندیپندنت» در مطلبی به بررسی گزارش‌های منتشره درباره شکار این پهپاد از سوی سپاه پاسداران ایران و نیز واکنش ایالات متحده به این اخبار پرداخته است.

سخنگوی ارتش آمریکا، این موضوع را که به تازگی آمریکا پهپادی از دست داده باشد، نپذیرفته و در مقابل، روابط عمومی سپاه پاسداران نیز اعلام کرد، این کشور باید پهپادهای خود را دوباره شمارش کند.

به هر حال، ایندیپندنت بر این باور است، اعلام خبر در اختیار گرفتن پهپاد مذکور توسط ایران، موج تازه‌ای از احساسات ضدآمریکایی را پدید آورده و بار دیگر بر تنش‌های موجود میان دو کشور صحه گذاشته است.

این روزنامه اشاره می‌کند که تکذیب این خبر از سوی آمریکا، با انتشار فیلمی از سوی ایران همراه شد که صحنه شکار پهپاد آمریکایی را نشان می‌داد. در این مطلب ضمن اشاره به کش و قوس‌ها و تأیید و تکذیب‌های این خبر، به مطلبی از نیویورک تایمز اشاره شده که در آن آمده ممکن است پهپاد مذکور واقعاً متعلق به ارتش آمریکا نبوده باشد، بلکه یکی از ارگان‌های اطلاعاتی آن، از قبیل «سیا» آن را به پرواز درآورده باشد.


در میان دیگر اخبار، ماجرای مبادلات تجاری ایران و ترکیه و به ویژه سیاست تازه به شهرت رسیده «طلا در برابر گاز طبیعی» نیز همچنان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در این باره، خبرگزاری «رویترز» از مذاکرات دیپلمات‌های آمریکایی با دولت ترکیه بر سر این موضوع خبر داده‌اند. یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در این باره اعلام کرده این کشور به مذاکره با ترکیه و دیگر کشورها درباره گستره تحریم‌های آمریکا علیه ایران ادامه می‌دهد و هر گونه شواهدی از تبادلات مالی مشمول تحریم را دنبال می‌کند. رویترز در مطلب خود به پیشینه‌ای از این بحث و دلیل اهمیت و برجسته شدن آن نیز اشاره کرده است.


در همین حال، در مطلب دیگری درباره تحریم‌ها، سایت هفته‌نامه اقتصادی «بیزنس ویک» با انتشار گزارشی تصریح کرده که ایالات متحده با وضع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، در حقیقت به مردم عادی در این کشور آسیب می‌رساند. این سایت اشاره می‌کند، تحریم‌های آمریکا ـ که با هدف متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران وضع شده ـ به اقتصاد یک کشور ۷۵ میلیونی زیان می‌رساند.

در همین راستا، در این مطلب به مواردی از افزایش قیمت‌ها، به ویژه افزایش بهای مواد غذایی اشاره شده است. بیزنس ویک در ادامه اشاره می‌کند، هرچند دولت آمریکا مستقیم سخنی از اعمال فشار بر مردم ایران به میان نمی‌آورد، دلیل اصلی حمایت کنگره از این تحریم‌ها، همین موضوع است که به باور آن‌ها، افزایش فشار‌ها بر مردم ایران، موجب افزایش نارضایتی شده و درخواست‌های داخلی برای توقف برنامه هسته‌ای را افزایش می‌دهد. 


اما در راستای ادعاهای گاه و بیگاه دولت یمن علیه ایران، این دولت بار دیگر اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرده است. به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، یکی از مقامات بلندپایه دولت این کشور، ایران را متهم کرده که با عضوگیری از میان هزاران جوان شیعه یمنی و فرستادن آنها به لبنان و سوریه برای گذراندن آموزش‌های نظامی، در یمن بی‌ثباتی پدید می‌آورد. این مقام بی نام و نشان یمنی همچنین مدعی شده ایران نزدیک یک میلیارد دلار برای حمایت از جنبش جدایی‌طلب در جنوب یمن هزینه کرده است. 


در پایان، روزنامه «پاکستان آبزرور» از برنامه «آصف علی زرداری»، رئیس‌جمهور پاکستان برای بازدید از ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، زرداری که به تازگی از سفر به کره جنوبی بازگشته، تصمیم دارد به تهران سفر کند و در این سفر، موضوعات مورد توجه دوجانبه را مورد بحث قرار دهد.

به نوشته این روزنامه، قرار است این سفر روز جمعه انجام شود و طی آن دیدارهایی با رئیس‌جمهور و رهبری ایران انجام پذیرد. مهمترین موضوع مورد بحث در این دیدارها، مسأله افغانستان و خروج نیروهای ناتو از این کشور در سال 2014 خواهد بود، زیرا هر دو کشور سود مهمی در برقراری ثبات در افغانستان دارند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها