أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۴۳۱۳۲۵
زمان انتشار: ۰۹:۵۴     ۰۴ مهر ۱۳۹۶
مجموعه سخنرانی آیت الله میرباقری(محرم ۹۶):
مجموعه سخنرانی ایشان در ایام ماه محرم 1396 (1439 قمری) که در شهر مقدس قم برگزار شده است هر روز بروی این پایگاه قرار می گیرد. این جلسات دو مجموعه می باشد که مباحث ایشان در هیات ثارالله قم (مدرسه فیضیه) و صبح ها حسینیه شجاع فرد می باشد. جلسات شب ها در مدرسه فیضیه با محوریت بحث طرح نبی اکرم شروع شده است و به مدت 12 روز ادامه دارد.
به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، در این ویژه نامه متن سخنرانی های آیت الله میرباقری با محوریت بحث طرح نبی اکرم که در دهه اول محرم 96 در هیات ثارالله و حسینیه حضرت زهرا سلام الله علیها در حال برگزاری است به صورت روزانه منتشر می گردد.


***********************************

جلسه اول هیات ثارالله؛
حرکت جامعه و آحاد مومنین ذیل برنامه جامه نبی اکرم در سیر الی الله+صوت
وجود مقدس نبی خاتم صلی الله علیه و آله و سلم یک طرح جامعی را برای اداره عالم دارند که بخش عمده ای از آن مربوط به اداره جوامع انسانی است. معارف قرآن کریم سه بخش دارد: یک بخش قابل فهم برای عالم و جاهل هست یک بخش را فقط آنها که طهارت نفس پیدا کردند می فهمند و بخشی هم اسرار الهی بین خدا و معصوم است. وظیفه ما نسبت به طرح جامع نبی اکرم این است که ذیا این طرح برای تمام قوای وجودی خود و نیز برای جامعه مومنین برنامه ریزی کرده و حرکت کنیم.


جلسه دوم هیات ثارالله؛
معیت با امام و آثار و برکات آن؛ حرکت ذیل برنامه جامع نبی اکرم+صوت
وجود مقدس نبی اکرم و اهل بیت ایشان صادقین حقیقی هستند و به ما دستور داده شده که در معیت و همراهی ایشان قرار بگیریم. جدایی و هجرت از نفس اول شرط همراهی با امام است و آثار این همراهی نورانی شدن به نور امام و هدایت است که گاهی انسان فقط خودش نورانی می شود و گاهی به مرتبه ای می رسد که درکی از مقام محمود یافته و از دیگران هم شفاعت و آنها را هدایت می کند.


جلسه اول حسینیه حضرت زهرا؛
رسیدن به مقام ذکر و ثمرات آن با ورود به بیوت نور انبیاء الهی، عاشورا راه نزدیک رسیدن به بیت الذکر+صوت
رسیدن به مقام ذکر منوط به حضور در بیوت النور انبیاء می باشد که بیت نبی اکرم صلی الله علیه و آله نسبت به سایر بیوت محور است. کسی که وارد بیت النور انبیاء شود، دائم الذکر می شود که در اثر آن، قلب انسان با آمدن نور ایمان و نور امام که حقیقت ایمان است اصلاح می شود و در نتیجه اصلاح قلب، تمام وجود انسان اصلاح می گردد.

جلسه دوم حسینیه حضرت زهرا؛
بیت النور بودن و محل تنزل ذکر در وجود امام؛ راه رسیدن به ذکر+صوت
فهمیدن اینکه حضرت علی علیه السلام فرمودند ذکر اهلی دارد؛ نیازمند این است که ما حقیقت ذکر و اهل ذکر را به درستی بدانیم. در قرآن کریم برای حقیقت ذکر دو معنا بیان شده است که یکی از آن دو خود قرآن کریم و دیگری وجود مقدس نبی اکرم(ص) می باشد. قرآن کریم و پیامبر اکرم دارای حقیقتی رفیع هستند که این حقیقت برای دسترسی ما تنزل پیدا کرده است و در وجود مقدس اهل بیت(ع) قرار گرفته است.


جلسه سوم هیات ثارالله؛
پایان تقابل دو طرح الهی نبی اکرم و طرح شیطانی جبهه باطل+صوت
در مقابل طرح کلی و جامع حضرت که ناظر به همه عوالم است، طرح کلی جبهه شیطان است که افق محدود به دنیا دارد. حضرت در این مسیر مامور به استقامت و عبور دادن انسانها از این مراحل هستند. این طرح کلی و موضع گیریهای پیامبر در قرآن بیان شده است. هر دو طرح بر اساس ایات قرآن پایانی دارد که پایان جبهه باطل جهنم است.



جلسه چهارم هیات ثارالله؛
پرستش خدای متعال یا پرستش نفس و شیطان با پذیرش و عدم پذیرش خلافت نبی اکرم +صوت
همراهی با وجود مقدس نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و اهل بیت مطهرشان به معنای همراهی در آن برنامه و طرحی است که برای اداره عالم دارند. قرآن این نزاع حق و باطل را به صورت کلی در تصویرهای متفاوتی بیان فرموده از جمله نزاع و درگیری بین نور و ظلمت، شجره طیبه و شجره خبیثه و عالم دنیا و آخرت می باشد.


جلسه پنجم هیات ثارالله؛
ولایت معصوم؛ محور طرح عظیم نبی اکرم + صوت
در یک جامه چه توحیدی و چه شیطانی محوریت همه دین و مناسک و آداب با امام است. اگر امام یک جامعه خلیفة الله باشد، همه روح و تجسد آن شهر الهی و توحیدی است و آنجا بلدالامین است و الا شیطانی خواهد بود که تجسد فساد ولات طاغوت است.


جلسه سوم حسینیه حضرت زهرا؛
محاسبه نفس یکی از حالات اهل ذکر و امری ضروری در رشد انسان +صوت
یکی از حالات اهل ذکر این می باشد که اهل محاسبه نفس هستند. اعمال ما در نامه وجودی مان ثبت می شود که اهل ذکر این نامه را باز می کنند و از خود محاسبه می کشند پیش از اینکه در قیامت به حساب آنان رسیدگی شود. محاسبه نفس امری بسیار ضروری و با ثمرات فراوان برای رشد انسان است و موجب شناخت عیوب و ریشه های آن می گردد. طبق این بیان نورانی حضرت علی(ع)، اهل ذکر برای محاسبه فراغت ایجاد می کنند و به محاسبه دقیق خود می پردازند. محاسبه نفس مقدماتی دارد که باید پیش از محاسبه ایجاد شود.
جلسه چهارم حسینیه حضرت زهرا؛
بررسی حالات اهل ذکر و دستگیری آنان از دیگران +صوت
ایشان در ادامه شرح خطبه 222 نهج البلاغه که در توصیف اهل ذکر می باشد فرمودند: یکی دیگر از فرازهای این خطبه شریف، بیان حالات اهل ذکر است. در فرازهای گذشته به محاسبه و مراقبه اهل ذکر اشاره شد که در این فراز به حالت گریه، ناله، اعتراف و پشیمانی اهل ذکر به درگاه خداوند نسبت به اعمال خود اشاره شده است که این امر پس از محاسبه نفس آنان حاصل شده است.

جلسه پنجم حسینیه حضرت زهرا؛
حزن و گریه دائم اهل ذکر و منشأ آن و اهمیت آن در سیر الی الله + صوت
از آنجا که قدم اول در سیر الی الله تاثیر ناپذیری از آمد و شدهای دنیاییست و اهل ذکر اهل آن می باشند، روشن می شود که حزن دائم اهل ذکر که قلوب آنان را مجروح کرده از جنس دیگری است نه حزن بر دنیا که طبق در معارف مذموم و منهی است. حزن یکی از سرمایه های اصلی طریق و راه به سمت خداست که اهل ذکر به صورت طولانی این حزن را دارند و این طول حزن دل های آنان را مجروح کرده است.

جلسه ششم حسینیه حضرت زهرا؛
کبریاء و عزت الهی موضوع اصلی امتحان الهی در خطبه قاصعه + صوت
کبریاء و عزت الهی دو ویژگی خاص خداوند متعال می باشند که احدی حق منازعه با خداوند در آن را ندارد. خداوند متعال با کبریاء و عزت خود مخلوقات را امتحان می کند و صفِّ متواضعین از مستکبرین به واسطه همین امر جدا می شود و ریشه تمام نزاع ها و پیروزی ها و شکست های عالم به همین امر بر می گردد.


جلسه ششم هیات ثارالله؛
تحقق ولایت حقه در جامعه بشری ذیل طرح جامع نبی اکرم به وسیله قرآن و امام +صوت
آن چیزی که در طرح وجود مقدس نبی اکرم محور است، حقیقت ولایت و حقیقت امام علیه السلام است. اگر در دین الهی شرایع را اصل قرار دهیم آن وقت ممکن است این شرایع در مسیر حاکمیت باطل یک پوششی بر حاکمیت باطل بشوند.


جلسه هفتم هیات ثارالله؛
حقیقت ایمان؛ حب و بغض و تولی و تبری بر محور امام علیه السلام + صوت
مبحث اخلاق در جوامع روایی ما با عنوان ایمان و کفر مطرح شده است. حقیقت ایمان حب و بغض و تولی و تبری بر محور امام علیه السلام است. تمام صفات کریمه از حب نبی اکرم نسبت به خدای متعال و بغض نسبت به دشمنان خدای متعال منشا می شود.

جلسه هشتم هیات ثارالله؛
درگیری و نزاع همه جانبه جبهه حق و باطل با محوریت ولایت و خلافت الهی + صوت
ایشان در این بحث بیان می کنند خدای متعال در خصوص مساله ولایت و خلیفه الهی بسیار سختگیری دارد چنانچه در خطاب خود به نبی اکرم این سختگیری را بیان می کنند که البته مخاطب اصلی ما سوای نبی اکرم هستند زیرا حضرت با حمایت خدای متعال هرگز تخلفی در ابلاغ وحی ندارند.

جلسه نهم هیات ثارالله / 
دو دوران در طرح عظیم نبی اکرم و شروط همراهی انسان با حضرت در هر دو دوران
طرح عظیم نبی اکرم دو دوران دارد: یکی دوران قبل از پیروزی است و دیگری که دوران بعد از پیروزی و غلبه حضرت است. دوران قبل پیروزی دوران سختی است زیرا دشمنان حضرت در این دوران غلبه ظاهری دارند. شرط همراهی با این طرح عظیم آن است که انسان همه قوای خود و از جمله عقل و قلب و رای خود را تابع و تسلیم امام کند که در این صورت می تواند در دوران بعدی نیز با حضرت همراهی کند.

جلسه دهم هیات ثارالله /
رهبری سیدالشهداء در واقعه عاشورا برای جدایی محض و کامل حق و باطل
نقشه شیطان در پیش برد اهدافش اغواگری است؛ یعنی با درآمیختن حق و باطل چهره مطلوب و خیرخواهانه ای از باطل ارئه داده و همه را گمراه می کند. حضرت سیدالشهداء خیلی عجیب عاشورا را پیش بردند؛ یعنی در عین این که عظیم ترین جنگ نظامی است بزرگترین درگیری فرهنگی هم هست.

جلسه یازدهم هیات ثارالله / 
نقش عاشورا در بالا بردن ظرفیت جامعه مومنین در مبحث انتظار
برای تحقق برنامه نبی اکرم باید جامعه مومنین به حقیقت انتظار برسند آنچه ما در طرح انتظار داریم سه رکن اصلی دارد و سه اقدام در مورد آنها اتفاق می افتد که شامل دلدادگی به امام و معرفت به امام و اهداف بزرگ او و درک از امام و هدف امام و انتظار نسبت به آن اهداف و امیدواری به تحقق آن اهداف و طرح و اقدام عملی نسبت به آن اهداف و سازندگی است.

جلسه هفتم حسینیه حضرت زهرا /
تعزز و تکبر در برابر کبریاء و عزت الهی عامل مطرود شدن ابلیس
کبریاء و عزت الهی دو خصوصیت خاص خداوند متعال می باشند که موضوع امتحان مخلوقات نیز همین دو صفت می باشد. تواضع در برابر کبریاء الهی و تذلل در برابر عزت او، راهکار موفقیت در امتحان الهی و رسیدن به تمام مقامات می باشد اما اگر کسی در این دو صفت به منازعه با خداوند متعال بپردازد و برای خود کبریاء و عزتی قائل باشد، همانند ابلیس می شود که تکبر و عصبیت او در مقابل کبریاء الهی علت زمین خوردن و مطرود شدنش بود.

جلسه هشتم حسینیه حضرت زهرا /
تلاش ابلیس در اغواء و سرایت دادن بیماری دشمنی با خدا به انسان ها
حضرت امیرالمؤمنین در فراز دیگری از این خطبه ما را از از اغواء شیطان و سرایت بیماری تکبر و تعزز او بر حذر می دارند و تذکر می دهند که مبادا شیطان بیماری خود که دشمنی در برابر خداوند است را به شما سرایت دهند. کلید موفقیت در امتحانات الهی، تواضع و تذلل در برابر کبریاء و عزت الهی است که این امتحان، از طریق تواضع و تذلل در برابر خلیفة الله و از مجهولات مخلوقات می باشد که عصبیت در برابر خلیفه الهی عامل شکست ابلیس در این آزمون بود.

جلسه نهم حسینیه حضرت زهرا /
امام معصوم سرچشمه و سر رشته رحمت الهی و تاثیر بلاء سیدالشهداء در دستگیری عوالم
پشت پرده تمام نعمت های الهی که به ما داده شده است، صفت رحمت الهی می باشد که اگر به آن در وراء نعمت ها توجه شود، موجب جلب محبت الهی می گردد. رحمت الهی از معدن آن به ما می رسد و امام سرچشمه تمام رحمت های الهی می باشد.

جلسه دهم حسینیه حضرت زهرا /
امام حسین وسیله نجات و گذر ما از مسیر سخت دنیا و آسمان ها
در مسیر پیش روی ما در دنیا به سمت خداوند متعال وجود سختی ها و موانع بسیاری وجود دارد که باید آن را بپیماییم. در حدیثی وارد شده است که عمل انسان توسط فرشته ای بالا برده می شود و به هر آسمانی از آسمان های هفت گانه می رسد اگر شرط ورود به آن را نداشته باشد، اجازه ورود نخواهد گرفت و عمل او برگردانده می شود.

جلسه یازدهم حسینیه حضرت زهرا /
تفاوت گناه استکبار ابلیس با گناهان مؤمنین و سعی ابلیس در جدایی مومن از امام
همانگونه که گفته شد استکبار در برابر کبریاء الهی عامل رد شدن ابلیس در امتحان خداوند بود که این گناه او با گناهانی که برای مؤمنین اتفاق می افتد متفاوت است چرا که گناه مؤمنین از سر دشمنی با خدا و استکبار بر او نیست.


جلسه دوازدهم هیات ثارالله /
عاشورا محور رشد تعلقات و آگاهی ها و اقدامات در جامعه منتظرین
ایشان در این بحث بیان می کنند ظهور شفاعت کلی نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در عاشورا واقع شده و عاشورا مهمترین وسایط و وسایل شفاعت حضرت است. هر سال نسیمی از عاشورای امام حسین تکرار می شود.


جلسه دوازدهم حسینیه حضرت زهرا/
خطبه قاصعه و مسئله تکبر اصل و اساس شکست های امت ها در طول تاریخ
بازگشت تمام صفات رذیله به حمیت و صفات ابلیس و دستگاه او می باشد که تواضع و تذلل در برابر خدای متعال راه نجات از ابلیس و صفات اوست. حضرت در این خطبه نمونه هایی تاریخی از نفوذ ابلیس به واسطه تکبر در انسان ها را بیان می فرمایند و به ما تذکر می دهند شما مراقب باشید که به تکبر دچار نشوید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها