کد خبر: ۱۳۹۴۹
زمان انتشار: ۱۱:۳۷     ۲۱ خرداد ۱۳۹۰
افزايش تعداد سرطاني‌هاي پايتخت نشين درحالي جامعه پزشكي را در بهت برده كه هنوز از وعده «مرضيه وحيددستجردي» وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مبني براعلام دقيق مرگ و ميرهاي تهراني‌ها براثر آلودگي‌هاي هوا خبري نيست. او پارسال در پي‌اعتراض‌ها به رقم اعلام شده مرگ 4 هزار تا 5 هزار تهراني براثر آلودگي هواي تهران، اعلام كرد كه به طور قطع در سال 90 ميزان مرگ و ميرهاي تهراني‌ها را اعلام خواهد كرد اما به جاي اعلام تعداد واقعي متوفيان، معافيت معاينه فني خودروها از دوسال به پنج سال افزايش يافت و جامعه را با چالش مواجه کرد.

به گزارش تابناک اجتماعی، در همین راستا، افزايش بيماري‌هاي سرطاني ناشي از آلودگي هوا در ميان تهراني‌ها، جامعه پزشكي كشور را شوك زده كرد.

اين درحالي است كه معاون استانداري تهران مي‌گويد هواي تهران در شرايط اضطرار نيست و نيازي به تشكيل كميته اضطرار آلودگي هوا وجود ندارد. كميته‌اي كه تا به امروز به راه‌حلي براي رفع آلودگي‌هاي كشنده منجر نشده است.

با وجود آرامش خيال معاون استانداري، «صدرالدين عليپور» مديرعامل مراكز معاينه فني‌خودروهاي تهران مي‌گويد: «به دليل افزايش آلاينده‌هاي هوا متاسفانه آمار بيمارهاي سرطاني عجيب و غريب به صورت وحشتناكي رشد يافته است به طوري كه پزشكان در اين عرصه دچار شوك شده‌اند.»

به نوشته تهران امروز، افزايش تعداد سرطاني‌هاي پايتخت نشين درحالي جامعه پزشكي را در بهت برده كه هنوز از وعده «مرضيه وحيددستجردي» وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مبني براعلام دقيق مرگ و ميرهاي تهراني‌ها براثر آلودگي‌هاي هوا خبري نيست. او پارسال كه اعتراض‌هايي از سوي دستگاه‌هاي مسئول ايجاد آلودگي هوا به رقم اعلام شده مرگ 4 هزار تا 5 هزار تهراني براثر آلودگي‌هاي هواي تهران بلند شد، اعلام كرد كه به طور قطع در سال 90 ميزان مرگ و ميرهاي تهراني‌ها را اعلام خواهد كرد اما به جاي اعلام تعداد واقعي متوفيان، معافيت معاينه فني خودروها از دوسال به پنج سال افزايش يافت و جامعه را در شوك برد.

بهارستاني‌ها درحالي به درخواست نيروي انتظامي براي افزايش زمان معافيت معاينه فني خودروها راي مثبت دادند كه آلودگي هواي تهران بيش از هرچيز از نقص خودروهاي ساخت داخل كشور و خودروهاي فرسوده آب مي‌خورد. مسئله‌اي كه باعث تعجب عليپور مدير عامل مراكز معاينه فني خودروهاي تهران هم شده است.:«تعجب من از افرادي است كه خود در اين محيط زندگي مي‌كنند اما قانون افزايش سن معاينه فني را تصويب مي‌كنند.» همچنين بهارستان‌نشين‌ها در حالي راي مثبت خود را به اين قانون دادند كه آلودگي‌ها در سال گذشته بارها پايتخت را به تعطيلي كشاند.

تعطيلي‌هايي كه البته به گفته كارشناسان تاثيري روي كاهش آلاينده‌ها نداشت. عليپور مي‌گويد: «سال‌ها زحمت كشيديم براي محيط زيست اما به يك‌باره با تغيير قانون معاينه فني در صدد از بين بردن اقدامات ما هستند. با توجه به آمار سال گذشته كه 4 هزار نفر بر اثر آلودگي هوا و 4 هزار نفر بر اثر نقص فني خودرو جان خود را از دست دادند لازم است اقدامات مستمري در اين حوزه صورت گيرد.» مديرعامل مراكز معاينه فني خودروهاي تهران با اشاره به تشكيل كميته سه‌جانبه سازمان محيط‌زيست استانداري و مراكز معاينه فني مي‌گويد: پيگيري‌هايي توسط فراكسيون محيط زيست مجلس براي بازگشت دوباره الزام معاينه فني به دو سال داشتيم و اميدواريم با توجه به مخالفان بيشمار، اين قانون همانند گذشته شود. البته با توجه به رويكرد ما به معاينه فني كه جنبه اقتصادي ندارد اما، از آنجا كه بخش خصوصي با ما همكاري مي‌كند بايد فكري براي كاهش تعداد مراجعين داشته باشد.

اما واكنش محمدرضا محمودي معاون امور عمراني استانداري تهران به وضعيت هواي تهران كه براساس آمار سال گذشته سالانه 4 هزار تهراني را به گورستان بهشت زهرا مي‌فرستد، تعجب برانگيز است. به گفته او هواي پايتخت در مرحله اضطرار نيست و طبق نظر كارشناسان شرايط هواي شهر و شهرستان‌هاي استان تهران نيز در روزهاي پاياني اين هفته و هفته آينده به مرحله اضطرار نخواهد رسيد.

محمدرضا محمودي با بيان اينكه كميته مواقع اضطراري آلودگي هوا بايد در شرايط اضطرار و بحران هوا تشكيل جلسه دهد، مي‌گويد: باتوجه به اينكه هواي استان در شرايط اضطرار قرار ندارد، نيازي به تشكيل جلسه كميته مواقع اضطرار آلودگي هوا نيست.

به نظر مي‌رسد كه محمودي تشكيل جلسات اين كميته را به زمستان‌ها محدود كرده كه علاوه بر ريزگردها، آلودگي‌هاي ناشي از نقص خودروها و سوخت آنها به اوج مي‌رسد.

او به وجود ريزگردها در هواي تهران و شهرهاي استان اشاره مي‌كند و مي‌گويد: اين پديده از سوي كشورهاي همسايه با توجه به وجود جبهه‌هاي گرم هوا و بادهاي غربي و شرقي به آسمان تهران وارد شده است.

محمودي در گفت‌وگوي هفته گذشته خود نيز آب پاكي را روي دست همگان ريخته بود واعلام كرده بود كه مسئله ريزگردها قابل حل نيست. در نهايت او از همشهرياني كه دچار بيماري‌هاي قلبي، ريوي و تنفسي هستند تقاضا مي‌كند تا جايي كه امكان دارد از منزل خارج نشوند.

او مي‌گويد: استفاده از كولرهاي آبي با توجه به رطوبت آب و سنگين كردن ذرات معلق در آن مي‌تواند در كاهش اثرات ريزگردها موثر باشد.محمودي به سالمندان توصيه مي‌كند از تردد غيرضروري در هواي آزاد خودداري كنند و همچنين والدين، كودكان را كمتر در معرض هواي خارج از منزل قرار دهند.

امضاي تفاهمنامه كنترل ريزگردها به شرط وجود شرايط

«محمدجواد محمدي زاده» رئيس سازمان محيط زيست هم خبر خوشحال كننده‌اي براي اهالي 22 استان درگير با ريزگردهاي عربي ندارد. او كه در هفته محيط زيست ميزبان روسا و وزراي كشورهاي شركت كننده در چهارمين اجلاس وزراي محيط زيست اكو در تهران بود از انعقاد تفاهم نامه كنترل ريزگردها با سوريه به محض فراهم شده شرايط خبر مي‌دهد:«سوريه براي تامين اعتبار و منابع مورد نياز درباره كنترل ريزگردها تلاش مي‌كند و به محض فراهم شدن شرايط، تفاهمنامه امضا مي‌شود.» شرط حل معضل ريزگردهاي سوري، تامين اعتباري است كه ظاهرا كشور سوريه بايد از طريق سازمان‌هاي‌جهاني چون UNDP تامين كند. به گفته محمدي‌زاده بررسي‌ها در سوريه نشان داده كه 450 هزار هكتار از اراضي ايران، كانون بحراني در جنوب شرق اين كشور است. او البته تفاهمنامه‌اي با كشور عراق را براي مبارزه با كانون ريزگردها در اين كشور به امضا رسانده‌است. تفاهمنامه‌اي كه تا دوماه آينده اجرايي مي‌شود.

گرد و غبار سياسي

«مصطفي الدمير» قائم‌مقام وزير محيط زيست تركيه هم اعتقاد دارد كه سد‌سازي تاثيري روي بيابان زايي در منطقه ندارد. ا ين نگاه باعث شد تا او نظر كساني كه اعتقاد دارند تركيه با ساخت سد ايل سو باعث ايجاد گرد وغبارهاي منطقه‌اي شده را يك نگاه صرفا سياسي بداند كه بهانه‌اي است تا رابطه كشورهاي همسايه به هم بخورد.

او در پاسخ به اين سوال كه با توجه به تاثير ساخت سد ايل سو كه بيش از 40 درصد از آب دجله را كاهش مي‌دهد و موجب افزايش معضل گرد و غبار در اين كشورمي شود چه تمهيداتي در اجلاس اكو انديشيده شد، مي‌گويد: اين سد با توليد انر‍‍ژي نه تنها موجب هدر رفتن آب نمي‌شود بلكه به عنوان يك منبع آب هم در نظر گرفته مي‌شود و فايده آن به كشور‌هاي عراق و سوريه نيز مي‌رسد. پاسخ مصطفي الدمير نشان مي‌دهد همانطور كه مجريان و طرفداران سد‌سازي در كشور حاضر به پذيرش تاثير سد‌سازي در زايش بيابان‌ها نيستند، نمي‌توان از تركيه هم انتظار داشت براي نجات منطقه آب سد ايل سو را به روي منطقه باز كند.

موانع پيشروي براي ايجاد هواي پاك درحالي به قوت خود باقي است كه شاخص‌هاي آلاينده هواي تهران نشان مي‌دهد كه هواي تهران همچنان در شرايط ناسالم قرار دارد.

البته ناگفته نماند پیش تر نیز کارشناسان و متخصصان از وقوع سونامی سرطان در ایران خبر داده بودند و علل بروز این فاجعه را به مسئولان گوشرد کرده بودند.

شیوع بالای سرطان در ایران و کاهش سن ابتلا به این بیماری سخت و پر هزینه باعث شده که برخی متخصصین سرطان شناسی از اصطلاح "سونامی سرطان" برای نشان دادن شدت خساراتهای جانی و مالی این بیماری در کشور استفاده کنند.

سرطان انواع مختلفی از جمله سرطانهای ریه، خون، معده، پروستات، مثانه و... دارد که متاسفانه از شیوع بالایی در ایران برخوردار است. به طوری که مواردی از ابتلا به سرطان در افراد 25 ساله و 18 ساله کشور نیز مشاهده می شود که ناشی از اختلالات ژنتیکی، عوامل محیطی و افزایش مصرف مواد دخانی و مخدر است.

طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، می بایست سالانه حدود 70 هزار سرطان در ایران وجود داشته باشد که بر اساس آمار جمع بندی سال 1386، شمار مبتلایان به سرطان در کشور نیز 70 هزار نفر بوده است.

در کشور ما از میان سرطانهای دستگاه گوارش، سرطان معده از همه شایع تر است. ‪ به طوری که 50 درصد از سرطانهای شایع کشور مربوط به دستگاه گوارش است. این آمار زنگ هشداری برای مردم در جهت تغییر عادات نامناسب غذایی است. ضمن اینکه مردان سه برابر زنان در معرض ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش هستند.

سرطان به عنوان یکی از معضلات جامعه بشری با تهدید انسانها در تمام گروههای سنی، سبب خسارات جانی و مالی فراوانی می شود که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست
 
دکتر عبدالله فضلعلی زاده، رئیس انجمن سرطان ایران از رشد فزاینده بیماران سرطانی در کشور به عنوان یک سونامی ناگهانی نام می برد و می گوید: سرطان به عنوان یکی از معضلات جامعه بشری با تهدید انسانها در تمام گروههای سنی، سبب خسارات جانی و مالی فراوانی می شود که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.

بررسیهایی که از میزان مراجعه بیماران به آنکلوژیست ها در بین سالهای 1998 تا 2003 صورت گرفته است، نشان می دهد که تعداد بیماران از 11 میلیون و 800 هزار نفر در سال 2005 به 18 میلیون و 200 هزار نفر در سال 2020 خواهد رسید.

رئیس انجمن سرطان ایران با اشاره به آمارهای جهانی که حکایت از یک رشد فزاینده انواع سرطانها در تمام جوامع بشری دارد، می افزاید: یکی از دغدغه های اصلی سیاستگزاران کشورها در دهه های اخیر، افزایش هزینه های درمان سرطان است.

فضلعلی زاده با تاکید بر نیاز جامعه برای افزایش تربیت آنکلوژیست، می گوید: پولهایی که در بخش درمان بیماران سرطانی هزینه می شود، می بایست در تشخیص بیماری به کار گرفته شود. زیرا، پیشگیری و غربالگری از جمله مسائل مهمی است که در کنترل این بیماری باید به آن پرداخت
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها