کد خبر: ۲۳۱۱۳۷
زمان انتشار: ۲۱:۲۲     ۲۸ خرداد ۱۳۹۳
مصالح ساختمانی ۴۰ درصد گران شد /
با توجه به وضعیت بازار شاید بتوان گفت که نسبت عرضه و تقاضای مسکن در کشور یکسان شده و اما به‌دلیل گرانی مسکن که از توان خرید بالاتر است، سبب شده تا امیدی به پایان رکود در این بازار نباشد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرنگار تراز، خردادماه و پایان امتحانات مدارس را می‌توان دروازه رونق بازار مسکن در کشور دانست، چراکه تجربه نشان داده هر ساله و با آغاز تعطیلات تابستانی، بسیاری از خانواده‌ها برای خرید و ‌فروش و رهن و اجاره مسکن اقدام می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که از زمان آغاز کار دولت یازدهم تاکنون اظهارنظرهای گوناگونی نسبت به بازار مسکن مطرح شده و خوشبختانه قیمت مسکن در نیمه دوم سال ۹۲، تقریبا از ادامه صعود با شیب تند جا ماند. هر چند در این چند ماه گذشته بازار مسکن تقریبا در رکود فرو رفته و سبب شده تا قیمت مسکن حداقل ۲۵ درصد کاهش یابد. اما همواره بعد از یک دوره رکودی، دوره رونق وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود در این دوره رونق که براساس گفته کارشناسان، به زودی با آن مواجه خواهیم بود، قیمت مسکن جهشی افزایش یابد.
برسی آمار معاملات در بهار ۹۳ نشان می‌دهد که در اردیبهشت ماه بازار مسکن تقریبا رکود را پشت سر گذاشته و بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعداد واحدهای مسکونی فروخته شده در شهر تهران طی اردیبهشت امسال ۵۰درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته و ۷۰ درصد نسبت به اواخر پارسال افزایش یافته است.
به اعتقاد بسیاری از بنگاه‌داران املاک، نمی‌توان برای تابستان که به اصطلاح فصل جابه‌جایی‌ها نامیده می‌شود، رونقی مضاعف را متصور شد. البته کاهش قدرت خرید مردم نیز خود عاملی شده که کسی به سراغ خرید مسکن نرود و اوضاع بازار اجاره اما اسفناک شود.
در حال حاضر وضعیت بازار مسکن آنچنان اسفناک است که در سال ۹۲ در مقایسه با سال ۹۱ کاهش بیش از ۷۰درصد در تعداد معاملات به چشم می‌خورد و باید گفت رونق معاملات در اردیبهشت را نمی‌توان در مقایسه با سال ۹۱ رکورد به حساب آورد.
با این حال، از سال گذشته دولت تصمیم گرفت سروسامانی به وضعیت مسکن و قیمت‌ها دهد و برای خانه‌دار شدن تسهیلات ۳۵ و ۵۰ میلیونی در نظر گرفت که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این موضوع نیز دردی را دوا نکرده و نخواهد کرد، زیرا قیمت‌ها آنچنان بالاست که تنها می‌توان چند متر ملک را با این تسهیلات خریداری کرد که البته بازپرداخت اقساط آن تقریبا کار کمتر کسی است.
اردیبهشت ۹۳ را شاید بتوان سرآغاز رونق بازار به شمار آورد، اما باید گفت مردم همچنان انتظار دارند قیمت‌ها در خرداد و تابستان سیر نزولی خود را طی کند، زیرا قیمت‌ها از ابتدای سال تقریبا در وضعیتی پایدار به سر می‌برند و همچنین کاهش نرخ تورم،‌ لغو جاذبه‌های سرمایه‌گذاری در بازار بورس،‌ سکه، طلا و ارز سبب شده تا مردم افق خوشبینانه‌تری برای بازار مسکن متصور شوند.
یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش معاملات مسکن در بهار را می‌توان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و تاثیرات مستقیم روانی آن در میان مردم است تا پیش از آن وضعیت قیمت حامل‌های انرژی به ویژه نرخ سوخت اصلا مشخص نبود و تجربه ثابت کرده هرگاه قیمت این موارد بالا می‌رود، تاثیر مستقیم آن بر روی قیمت ملک و به ویژه اجاره‌بها قابل مشاهد خواهد بود.
در ماه اخیر بلاتکلیفی در میان خریداران مسکن کاملا قابل مشاهده است، زیرا هم‌اکنون قیمت مسکن حداقل ۱۰ درصد نسبت به فروردین و ۴ درصد نسبت به اردیبهشت‌ماه افزایش داشته و این مساله را تا حدودی می‌توان مربوط به افزایش میزان تقاضا دانست.

افزایش۴۰ درصدی مصالح ساختمانی در سال ۹۳
اکنون بیشتر سازندگان مسکن بر این باورند که در چند ماه آینده قیمت ملک افزایش خواهد یافت و دلیل موجه این مساله را مربوط به بالا رفتن قیمت مصالح ساختمانی می‌دانند.
مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری از قیمت مصالح ساختمانی را در نیمه دوم سال گذشته در ۱۳ گروه منتشر کرد. براساس این گزارش، کمترین و بیشترین درصد تغییرات مصالح ساختمانی مورد آمارگیری در سطح تهران در نیمه دوم سال ۱۳۹۲، به تفکیک گروه‌های مختلف نسبت به نیمه قبل (نیمه اول ۱۳۹۲) و نیمه مشابه در سال قبل (نیمه دوم ۱۳۹۱) ارائه شد.
براساس نتایج آمارگیری از قیمت مصالح ساختمانی در نیمه دوم ۱۳۹۲، گروه آجر و سفال، در این دوره نسبت به دوره قبل مشاهده می‌شود متوسط قیمت تمامی اقلام به‌جز یک قلم افزایش داشته است.
به گزارش تراز قیمت گروه میلگرد نسبت به دوره قبل دارای کاهش بوده است.  متوسط قیمت تمامی اقلام در بین اقلام این گروه بیشترین کاهش متوسط قیمت مربوط به مفتول سیاه با ۲۰.۴- درصد و کمترین کاهش مربوط به میلگردساده نمره ۱۸ با ۳.۷- درصد بوده است.
همچنین نتایج آمارگیری نشان می‌دهد که در گروه موزاییک، متوسط قیمت تمامی اقلام مورد آمارگیری نسبت به دوره قبل کاهش داشته است. در این میان، بیشترین کاهش متوسط قیمت مربوط به موزاییک فرنگی با خرده سنگ مرمر با مرمریت تا نمره ۵ به ابعاد به ابعاد ۴۰ در ۴۰ با ۱۶.۷- درصد است. کمترین کاهش قیمت نیز با ۰.۲- درصد به موزاییک ایرانی با سنگ موزاییک معمولی به ابعاد ۴۰ در ۴۰ تعلق دارد.
بررسی قیمت مصالح در خردادماه نشان می‌دهد؛‌ افزایش قیمت در بعضی مصالح مانند آجر، بلوک‌های سیمانی، کاشی و سرامیک‌ها به ۴۰ درصد هم رسیده است.
نباید این نکته مهم را فراموش کرد افزایش قیمت مصالح تاثیر مستقیم در هزینه‌های ساخت‌وساز دارد؛ به‌طوری که ۶۰ درصد قیمت تمام شده ساختمان‌ها مربوط به هزینه‌های آن بوده و یعنی ۴۰ درصد باقی‌مانده مربوط به ارزش افزوده خود ساختمان است.
هر چند برخی از کارشناس حوزه مسکن بر این باروند که افزایش قیمت مصالح ساختمانی در روند ساخت‌وساز تاثیری ندارد، اما نمی‌توان آن را در روند ساخت‌وساز متاثر و رکود و رونق در بازار نیز نادیده گرفت.

مردم انتظار کاهش شدید قیمت نداشته باشند
رییس اتحادیه سراسری مشاوران املاک کشور نیز بر این باور است از ابتدای سال تاکنون بازار مسکن شاهد رونق بوده، اما کاهش قیمت‌ها هنوز هم باید کمتر شود. به گفته مصطفی قلی‌خسروی، اکنون تعداد کمی از مردم قادرند از پس هزینه تامین مسکن به راحتی بر آیند و در طول ماه گذشته و با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شاهد افزایش جزیی قیمت مسکن و اجاره‌بها بوده‌ایم.
وی تصریح کرد: ‌همگان دوست دارند که قیمت‌ها به طرز چشمگیری کاهش یابد، اما در این شرایط مردم نباید انتظار کاهش شدید قیمت‌ها را داشته باشند، اکنون قیمت حامل‌های انرژی، ‌دستمزد، ‌مصالح و حتی برخی خدمات شهری مانند هزینه اخذ تراکم از سوی شهرداری افزایش یافته، بنابراین غیرمنطقی است اگر انتظار کاهش بیش از حد را داشته باشیم.
قلی‌خسروی برای قیمت مسکن در آستانه تابستان پیش‌بینی کرد:‌ با توجه به شاخص‌های تورم، تراکم، بنزین و... قیمت‌ها به مرور افزایش می‌یابد، اما این افزایش جهشی و یک‌باره نخواهد بود.

قیمت مسکن در تهران
همان‌طور که مشاهده می‌شود قیمت مسکن در پایتخت تقریبا بسیار بالا بوده و این مساله را به‌راحتی می‌توان در سایر استان‌ها و شهرها نیز مشاهده کرد.
متاسفانه تهران اکنون پرچمدار دارا بودن بالاترین قیمت مسکن در سطح کشور است و این مساله سبب شده تا به جز خریداران دارای تمکن مالی سایر متقاضیان با وجود نیاز ۱۰۰درصدی نتوانند برای خرید ملک اقدام کنند.
با وجود کاهش قیمت‌ها، هنوز هم نرخ تعیین شده برای هر مترمربع مسکن از توان بسیاری از متقاضیان بسیار بالاتر بوده و با توجه به آغاز فصل جابه‌جایی‌ها بعید به نظر می‌رسد تمام متقاضیان و یا حتی بخش اعظم آنها بتوانند خانه‌دار شوند.
به گزارش تراز با توجه به وضعیت بازار شاید بتوان گفت که نسبت عرضه و تقاضای مسکن در کشور یکسان شده و اما به‌دلیل گرانی مسکن که از توان خرید بالاتر است، سبب شده تا امیدی به پایان رکود در این بازار نباشد.
بررسی فایل‌های بنگاه‌های املاک نشان می‌دهد واحدهای مسکونی بین ۵۰ تا ۷۰ مترمربع بیشترین طرفداران را در میان خریداران دارند. هر چند تامین قیمت آنها نیز از عهده بسیاری از شهروندان خارج است؛ به طوری هم‌اکنون یک واحد مسکونی ۶۳ متری و یک‌خوابه در خیابان آفریقا به قیمت ۵۶۵ میلیون تومان به معرض فروش گذاشته شده است. در جنت‌آباد نیز آپارتمان ۶۵ متری و دوخوابه نوساز متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به قیمت نهایی ۲۹۲ میلیون تومان نرخ گذاری شده است. واحد مسکونی ۱۰۷ متری و نوساز نیز در خیابان تهران نو، متری ۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. در خیابان پیروزی یک واحد مسکونی به متراژ ۹۴ مترمربع، نوساز نیز با قیمت پیشنهادی مترمربعی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در معرض فروش قرار گرفته است. آپارتمان دو خوابه با متراژ ۶۳ متر در خیابان شکوفه نیز ۲۲۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

 سخن پایانی
اکنون ۴ تا ۵ میلیون خانوار بدون مسکن در کشور داریم که این مساله می‌تواند زمینه‌ساز ناهنجاری‌های اجتماعی شود، بنابراین دولت بیاید هر چه سریعتر نسبت به تامین مسکن و یا تسهیلات برای متقاضیان اقدام کند، زیرا انجام این کار به‌طور قطع از هزینه‌های درمانی ناهنجاری‌های اجتماعی و... پایین‌تر است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها