کد خبر: ۳۶۱۲۵۷
زمان انتشار: ۱۳:۴۷     ۰۶ بهمن ۱۳۹۴
خاکسار اعلام کرد: براساس آخرین ارزیابی‌های صورت گرفته قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در استان گیلان 7000 تا 7500 تومان بوده است که بر این اساس قیمت منطقی برای یک کیلوگرم از این محصول در بازار و برای مصرف‌کنندگان باید 8500 تومان باشد اما ممکن است در برخی مغازه‌ها گران‌فروشی وجود داشته باشد که دستگاه‌های متولی باید با آن برخورد کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا: مدیرکل دفتر غلات و نباتات علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی قیمت منطقی برنج درجه یک ایرانی برای مصرف‌کننده را کیلویی 8500 تومان عنوان کرد و گفت:‌ میزان واردات در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 44 درصد کاهش یافته است.

کاظم خاکسار اظهار کرد: امسال حدود یک میلیون و 800 هزار تن برنج تولید شد و در 9 ماهه امسال نیز بالغ بر 514 هزار تن برنج به کشور وارد شد که نسبت به سال‌های گذشته با کاهش قابل توجهی مواجه شده است، چراکه میزان واردات برنج در 9 ماهه سال گذشته 911 هزار تن و در 9 ماهه سال 1392 بیش از یک میلیون و 506 هزار تن بوده است.

وی با بیان اینکه ممنوعیت واردات برنج در سال آینده نیز اعمال می‌شود، افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور باید تولید برنج در استان‌های غیرشمالی متوقف شود و وزارت جهاد کشاورزی درصدد حذف یا کاهش کشت برنج در این مناطق است، چراکه در دنیا به طور میانگین به ازای مصرف هر متر مکعب آب حدود 500 گرم تولید می‌شود در حالی که این میزان در استان‌های شمالی 350 گرم و دیگر مناطق کشور بین 180 تا 200 گرم است و این نشان می دهد که نه‌تنها باید کشت برنج در استان‌های غیرشمالی کشور متوقف شود بلکه باید به دنبال افزایش بهره وری آب برای کشت برنج در استان‌های شمالی باشیم.

مدیرکل دفتر غلات و نباتات علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر دوره آموزشی برای کشت برنج در سال آینده با محوریت افزایش کارایی مصرف آب در مزارع شالیزاری برگزار شده است و از هم‌اکنون باید کشاورزانمان را آماده تولید برنج در سال آینده کنیم.

خاکسار اعلام کرد: براساس آخرین ارزیابی‌های صورت گرفته قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در استان گیلان 7000 تا 7500 تومان بوده است که بر این اساس قیمت منطقی برای یک کیلوگرم از این محصول در بازار و برای مصرف‌کنندگان باید 8500 تومان باشد اما ممکن است در برخی مغازه‌ها گران‌فروشی وجود داشته باشد که دستگاه‌های متولی باید با آن برخورد کنند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ضریب خودکفایی برنج حدود 45 تا 50 درصد است که درصددیم ضمن کاهش سطح زیرکشت شالیزارهای کشور از حدود 570 هزار هکتار به 480 هزار هکتار، ضریب خودکفایی و تولید برنج را به حدود 65 درصد در افق برنامه 20 ساله توسعه 1404 برسانیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها