کد خبر: ۳۸۵۰۹۰
زمان انتشار: ۱۴:۳۲     ۲۷ تير ۱۳۹۵
بوي بدن دهان مي تواند به دليل باكتري هاي موجود در دهان يا به علت خرده هاي غذايي بودار و يا علامتي از يك بيماري باشد. داشتن بهداشت دهاني، اولين اقدام جهت داشتن تنفس و دهاني خوشبوست.
به گزارش پایگاه 598، دندان هاي تان را دست كم دو بار در روز مسواك بزنيد، روزانه يك بار نخ دندان بكشيد و سالي دو بار به دندان پزشك مراجعه كنيد؛ اين ها اولين راهكارهاي داشتن دهاني خوشبو مي باشند. براي اقدامات بعدي، مي توانيد هنگام مسواك زدن روي زبانتان هم مسواك بكشيد تا باكتري هايي كه سبب بوي بد دهان هستند برطرف شوند. غذاها و خوراكي ها مي توانند روي بوي دهان اثر بگذارند و سبب خوشبو يا بدبو شدن دهان شوند. مسلماً مي دانيد غذاهايي مانند سير و پياز و نوشيدن قهوه مي تواند موجب بدبو شدن تنفس شود اما غذاهايي نيز هستند كه مي توانند به خوشبويي دهانتان كمك كنند.

با مصرف تركيبي از غذاهايي كه به تميزي تنفس و بهداشت دهان كمك مي كنند مي توانيد دهانتان را خوشبو كنيد. اگر با وجود اقدامات لازم، بدبويي نفستان ادامه پيدا كرد، به پزشك مراجعه كنيد چون ممكن است اين حالت علامتي از يك بيماري باشد.
مركبات

همه  ي ميوه ها و سبزي ها منابع سرشاري از ويتامين ث هستند، مخصوصاً مركبات. ويتامين ث يك آنتي اكسيدان قوي است و تأثير ديگري كه مي تواند داشته باشد كمك به غلبه بر بوي بد ناشي از باكتري ها در دهان است.
سبزي ها و ميوه هاي تُرد مانند هويج، فلفل شيرين يا سيب هم مي توانند به برطرف كردن بوي بد دهان كمك كنند زيرا مانند يك سابنده براي دندان ها عمل كرده و خرده هاي غذا را خارج مي كنند. هر ميوه و سبزي مي تواند به رساندن ويتامين ث به بدنتان كمك كند، پس سعي كنيد ميوه و سبزي بيشتري در وعده ها و ميان وعده هاي تان بگنجانيد.
مركبات
ماست

ماست و ساير غذاهاي تخميري منبعي از باكتري هاي مفيد به نام پروبيوتيك ها هستند. اين پروبيوتيك ها مي توانند نقش مهمي در عملكرد سيستم ايمني و غلبه بر ساير باكتري هاي مضر در بدن ايفا نمايند. تحقيقات نشان داده ماست مي تواند به برطرف كردن بوي بد دهان ناشي از باكتري كمك كند.
خوردن ماست و ساير منابع پروبيوتيك به تميزي و تازگي تنفس كمك مي كند. يادتان باشد بهترين انتخاب ها براي منابع پروبيوتيك، انواع خالص آن هستند كه قند اضافي ندارند. باكتري هاي دهان مي توانند از قند و شكر تغذيه كنند، بنابراين توصيه مي شود كه مصرف قند اضافي را محدود كنيد.
ريحان و جعفري تازه

جعفري و ريحان تازه مي توانند بوي بد ناشي از تركيبات موجود در خوراكي هايي مانند سير و پياز را برطرف كنند. پلي فنول هاي موجود در گياهان تازه مانند پروبيوتيك ها، تركيبات سولفور موجود در غذاهاي بودار را تجزيه مي كنند بنابراين آن ها را در دهان خنثي كرده و به طراوت نفستان كمك مي كنند. براي اينكه بيشترين بهره را از اين سبزي ها ببريد، توصيه مي شود همراه با غذاهايي كه حاوي سير و پياز هستند از ريحان و جعفري نيز مصرف كنيد. مثلاً مي توانيد سس ريحان درست كنيد.

نعناي تازه هم به برطرف كردن بوي بد دهان كه ناشي از باكتري هاست كمك مي كند. افزودن نعناي تازه به آب نوشيدني يا اضافه كردن نعناع به اسموتي راه هاي ساده اي براي استفاده از نعناي تازه در تغذيه تان است.
ساير گياهان مانند ميخك يا دانه هاي رازيانه هم براي حل اين مشكل مفيدند. گياهان و سبزيجات متنوع از نظر طعم و بو را همراه با غذاهاي گوناگون امتحان كنيد تا هم خواص آنتي اكسيداني شان بيشتر شود و هم دهانتان خوشبو گردد.
چاي غير شيرين

چاي سبز و چاي سياه منابع خوبي از آنتي اكسيدان ها هستند. اين آنتي اكسيدان هاي چاي مي توانند از سلول ها در برابر آسيب ناشي از عوامل سرطان زا محافظت كرده و همچنين با باكتري هاي عامل بوي بد در دهان مبارزه كنند. نوشيدن چاي، يك راه ساده براي استفاده از اين تركيبات ضد بوي بد دهان در تغذيه تان است. اما هشيار باشيد كه افزودن قند و شكر به چاي مي تواند رشد باكتري در دهان را تقويت كند، پس چاي را بدون قند و شكر بنوشيد.
چاي
بيشتر آب بنوشيد

مبارزه با بوي بدن دهان مي تواند به سادگي نوشيدن آب بيشتر باشد. آب كمك مي كند تا ذرات و خرده هاي غذا از دهانتان خارج شده و توليد بزاق دهان بيشتر شود. باكتري هايي كه دليل بدبويي دهان هستند در محيط خشك بيشتر رشد مي كنند، پس سعي كنيد هميشه آب بدنتان را حفظ كنيد تا مانع رشد اين باكتري ها در دهانتان شويد.
از نوشيدني هاي الكلي پرهيز كنيد و قهوه هم زياد ننوشيد تا نفستان تازه تر و خوشبوتر باشد. الكل و قهوه مي توانند موجب خشكي دهان شده و زمينه را براي رشد باكتري ها، مساعدتر كنند. از دهان شويه ها زياد استفاده نكنيد زيرا بيشترشان حاوي الكل بوده و دهان را خشك مي كنند. شايد اين دهان شويه ها موقتاً روي بوي بد دهان سرپوش بگذارند اما در درازمدت مفيد نيستند.
اسفناج

فوايد مصرف سبزيجات برگ تيره بي شمار است و يك دليل ديگر براي خوردن اين نوع سبزي ها مانند اسفناج اين است كه بوي بد دهان را برطرف مي كنند. اسفناج مانند ريحان و جعفري، سرشار از آنتي اكسيدان بوده و بوي ناشي از سولفور موجود در خوراكي هاي بودار را برطرف مي كند.
بيماري هايي كه بر بوي دهان اثر مي گذارند

گاهي بوي بد تنفس و دهان، به خاطر غذاي خورده شده يا عدم بهداشت نيست. بوي بد دهان مي تواند علامتي از بيماري هاي زير باشد:
آبسه يا عفونت دندان، كرم خوردگي يا پوسيدگي دندان، ريفلاكس اسيد معده، عفونت ريه يا گلو، بيماري لثه، سيگار كشيدن، عوارض جانبي برخي داروها، ديابت، مشكلات كليوي يا كبدي و يا انسداد روده.
اگر بوي بد دهانتان با راهكارهايي كه در پيش گرفتيد برطرف نشد يا مكرراً تكرار شد، به پزشك يا دندان پزشك مراجعه كنيد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها