کد خبر: ۴۳۸۱۷۴
زمان انتشار: ۱۶:۱۲     ۲۷ بهمن ۱۳۹۶
وزیر خارجه آمریکا هنگام ورود به فرودگاه بیروت شاهد بود که نه رئیس و نه وزیر و نه یک مدیر کل به استقبالش نیامده‌اند.
روزنامه الاخبار، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا هنگام ورود به فرودگاه بیروت شاهد بود که نه رئیس و نه وزیر و نه یک مدیر کل به استقبالش نیامده اند و با ورود به کاخ ریاست جمهوری فضای حاکم برایش سنگین بود.

هنگام فرود هواپیمای اختصاصی آمریکایی در فرودگاه بیروت، مدیر تشریفات وزارت خارجه عساف ضومط و الیزابت ریچارد سفیر آمریکا در بیروت به استقبال تیلرسون آمده بودند و از آنجا به طور مستقیم عازم قصر ریاست جمهوری در بعبدا شدند.

پخش مستقیم تلویزیونی ورود تیلرسون به کاخ بعبدا

«نبیل شدید» مدیر تشریفات ریاست جمهوری در در ورودی قصر بعبدا به استقبال تیلرسون و هیئت همراه او آمد و این میهمان آمریکایی در بین دوربین های تلویزیونی و در حالی که برخی شبکه ها ورود او را به طور مستقیم پخش می کردند، وارد قصر شد.

تیلرسون وارد سالن سفرا شد و با میزبانان هیئت لبنانی دست داد، این افراد شامل انطوان شفیر مدیر کل ریاست جمهوری و عباس ابراهیم مدیر کل امنیت عمومی و چند مسئول دیگر می شد.

میشل عون و جبران باسیل کجا هستند؟

در این شرایط یک سوال مطرح بود: میشل عون رئیس جمهور لبنان و جبران باسیل وزیر خارجه این کشور کجا هستند؟

این سوالی بود که همراهان تیلرسون نیز از خود می پرسیدند و او در برابر صندلی اختصاصی ایستاده بود و به اطراف نگاه می کرد و در شرایطی که دو طرف دستپاچه بودند، در  انتظار عون و یا باسیل بود.

انتظار سخت و سنگین تیلرسون در کاخ بعبدا

ناگهان تیلرسون روی صندلی خود نشست و دسته ای کاغذ از جیب کت خود بیرون آورد و به آن نگاه کرد و دوباره آن را سرجایش گذاشت و به روی فیلمبرداران و حاضران لبخند زد در حالی که این انتظار برایش سخت و سنگین بود.

پنج دقیقه بعد از در اصلی کاخ ریاست جمهوری جبران باسیل با عجله وارد شد با او دست داد بدون اینکه پرتوکل معمول را رعایت کرده و دگمه های کتش را باز کند. چند ثانیه بعد میشل عون از در کناری که حد فاصل دفترش و سالن سفیران است وارد شد و با تیلرسون دست داد.

در سالن بسته شد و گفت‌وگوها آغاز شد، نیم ساعت بعد میهمان آمریکایی بعد از اینکه چند خط کوتاه در دفتر یادبود نوشت، سالن را ترک کرد.

اما جبران باسیل بعد از اینکه با همتای آمریکایی اش تنها ماند، به عمد به او پشت کرد و به شوخی و بذله گویی با خبرنگاران پرداخت و نبیل شدید مدیر تشریفات میهمان آمریکایی را تا در بیرونی قصر بعبدا همراهی کرد.

پس از اینکه هیئت آمریکایی بیروت را ترک کرد، تماس ها تمام نشد به این معنی که برخی سفیر آمریکا را به دلیل عدم هماهنگی با مسئولان تشریفات و پروتوکل وزارت خارجه لبنان سرزنش کردند و پاسخ سفارت این بود: آنچه در کاخ ریاست جمهوری رخ داد نمونه کوچکی است که هر روزه در وزارت خارجه با بیشتر میهمانان و سفیران وجود دارد تا جایی که الیزابت ریچارد اخیرا تصمیم گرفت فقط به درخواست رسمی وزارت خارجه لبنان و یا درخواست کشورش راهی قصر بعبدا شود.

با این توضیحات باید پرسید دلیل این اقدام رئیس جمهور لبنان چیست؟

یکی از مشاوران عون هنگامی که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور داشت، از از اشکال و نقص برخورد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مراسمی که به افتخار روسای جمهور در مجمع عمومی برگزار می شود، ابراز ناراحتی و نارضایتی کرد.

برخی دیگر رفتار رئیس جمهور را بخشی از اعتراض به عدم دعوت رسمی آمریکا از عون برای سفر به آمریکا دانستند، اما منابع رسمی این وضعیت را عادی دانسته و اعلام کردند تیلرسون پیش از موعد وارد قصر بعبدا شد و جبران باسیل نیز در ترافیک مانده بود و عون نیز درست سر وقت وارد سالن شد.

با اینهمه آنچه در استقبال از تیلرسون در لبنان رخ داد، پیش از این در روابط لبنان  و آمریکا سابقه داشت به این معنی که وی اولین وزیر خارجه آمریکا بود که پس از چهار سال راهی لبنان می شد و آخرین سفر وزیر خارجه آمریکا به لبنان مربوط به جان کری در زمانی بود که لبنان با خلا ریاست جمهوری روبه رو بود و روابط دو طرف در آن زمان عادی بود.

وقتی رئیس جمهور لبنان تماس تلفنی با وزیر خارجه آمریکا را قطع می کند

در زمان امیل لحود آمریکایی ها باور نمی کردند رئیس جمهور تماس تلفنی را به روی مادلین آلبرایت وزیر خارجه وقت آمریکا قطع کند. لحود در این باره می گوید: البرایت شب بود که تماس گرفت و هنگامی که بحث شدت یافته و بالا گرفت، البرایت پرسید می دانی با چه کسی صحبت می کنی؟ با وزیر خارجه آمریکا... جناب لحود آیا می دانی معنی این چیست؟ لحود فورا پاسخ داد: معنی آن این است که ساعت به وقت ما پنج صبح است و من خسته ام و می خواهم بخوابم، سپس تلفن را قطع کرد.

منبع: تسنیم


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
پر طرفدار ترین ها