کد خبر: ۵۲۱۰۱۴
زمان انتشار: ۱۰:۴۱     ۱۲ بهمن ۱۴۰۱
پهلوان ایران با انتقاد به کم‌توجهی به کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای گفت: چرا باید جمهوری آذربایجان یکی از میراث‌های معنوی ورزش ایران را به نام خود ثبت کند؟

به گزارش پایگاه 598، به نقل از ایرنا، پرویز هادی با بیان اینکه کشتی پهلوانی سنت ماندگار و بخشی از فرهنگ معنوی و ورزشی ایران زمین است اظهار کرد: مرام و مسلک پهلوانی به مدال و بازوبند ربطی ندارد بلکه پهلوان باید عنوان خود را از مردم بگیرد. بعد از چندین دهه هنوز نام بزرگان کشتی و پهلوانان ایران زبانزد عام و خاص است. در کشتی پهلوانی بزرگانی مانند پوریای ولی و جهان پهلوان تختی را داشتیم که هنوز معیار پهلوانی و رفتار ورزشکاران در ایران هستند. پهلوانی را نباید تنها در ورزش یا کسب مدال خلاصه کنیم. چه بسیار بزرگانی که شاید مدال جهانی یا بازوبند پهلوانی نداشتند اما رفتار و گفتار آنان در ورزش ماندگار شد. این نشان می‌دهد که مدال گرفتن با منش پهلوانی کاملا متفاوت است.

دارنده بازوبند پهلوانی کشور در سال ۱۳۹۳ ادامه داد: در گذشته ما عاشق کسب مدال برای کشورمان بودیم. الان شرایط کمی فرق کرده و شاید مشکلات اقتصادی نیز بر روی انگیزه‌ها تاثیر گذاشته است. برای رسیدن به بازوبند پهلوانی، نباید بعد مادی در کار باشد بلکه خوشحال کردن مردم مهم است. دوران قهرمانی و مدال‌آوری کوتاه و قهرمانان ممکن است بعد از یک دهه فراموش شوند، اما اخلاق و مرام پهلوانی در تاریخ ماندگار می‌شود. چرا بعد از پنج دهه از مرگ تختی هنوز وی را به عنوان یک پهلوان می‌شناسند؟ واقعیت این است که تختی به معنای کلمه پهلوانی مردمی بود. کشتی از فرهنگ پهلوانی برخواسته و ورزشکاران آن باید الگو باشند.

نفر سوم مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۸ این را هم گفت: از گذشته‌های دور، مردم همواره منتظر برگزاری مسابقه کشتی پهلوانی و معرفی پهلوان کشور بودند و یک هیجان خاصی در جامعه جریان پیدا می‌کرد اما چند سالی است که این شور و هیجان کم رونق شده و این به خاطر عدم حضور بزرگان در این رشته است. اگر مدعیان کشتی در کشتی پهلوانی نیز حضور پیدا کنند دوباره می‌توانیم شاهد آن شور و هیجان در سطح جامعه باشیم.

جهانی کردن ورزش پهلوانی از دیگر مباحث مورد نظر هادی بود. وی در این زمینه گفت: چرا ورزشی که به نام فرهنگ ایرانی گره خورده باید توسط جمهوری آذربایجان ثبت شود. این تاسف‌آور است. چرا باید این اتفاقات برای ورزش ملی ما رخ دهد. متولیان ورزش برای این رشته باید سنگ تمام بگذارند. کشورهای دیگر از رشته‌های بومی مدال المپیکی کسب کردند اما ما نمی‌توانیم یک ورزش ملی که با فرهنگ اسلامی عجین شده را به ثبت برسانیم.

دارنده سه مدال طلای قهرمانی کشتی آزاد آسیا با اشاره به الگو بودن کشتی‌گیران برای نسل‌های مختلف گفت: کشتی برخواسته از فرهنگ پهلوانی است و بزرگان این رشته باید الگوی جوانان و نوجوانان باشند. چرا از مرام و رفتار تختی به عنوان الگو یاد می‌شود؟ او یک انسان وارسته است که با مردم زیست و با بدرقه مردم راهی خانه ابدی شد. انتظار این است که ما در بخش مدیریتی فدراسیون اولویت را بر اخلاق‌مداری بگذاریم و وقتی که پیشکسوتان رفتار درست نداشته باشند نمی‌توان از جوانان انتظار زیادی داشته باشیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها