کد خبر: ۴۲۳۹۸۶
زمان انتشار: ۱۶:۳۵     ۲۴ خرداد ۱۳۹۶
موج گرمای شدید بار دیگر در شهرهای سیستان و بلوچستان حاکم شده و روند افزایش دما تا پایان هفته در استان ادامه دارد؛ مسئولان هم در پی این شرایط از مردم درخواست کرده‌اند تا از مصرف بی‌رویه آب و برق خودداری کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری تسنیم از زاهدان، موج گرمای بی‌سابقه‌ای که در هفته‌های اخیر در شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان حاکم شد خسارات فراوانی به محصولات کشاورزی مردم به ویژه در جنوب استان وارد کرد و در پی این افزایش دما و افت ولتاژ برق، بسیاری از لوازم برقی مردم به ویژه در شهرهای جنوب استان سوخت و مردم روزه‌دار با گرمازدگی و مشکلات فراوان مواجه شدند.

افزایش دمای هوا تا جایی پیش رفت که پس از چند بار تغییر رکورد بالاترین دمای ثبت شده در ایستگاه‌های هواشناسی سطح استان سیستان و بلوچستان، با توجه به بالا رفتن تعرفه‌های برق مردم در نقاط بسیار گرم استان، سبب اعتراضات مردم و نمایندگان آنها در رابطه با ضرورت اقدام دولت در زمینه کاهش تعرفه‌ها آغاز شد که در پی آن وزیر نیرو به دستور رئیس جمهور به استان سفر کرد و در نهایت با ارائه گزارش وزیر و دفاع مسئولان استان، هیئت وزیران با کاهش تعرفه برق شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان موافقت کردند‌.

گرما به بخش کشاورزی استان بیش از 137 میلیارد خسارت وارد کرده

رضا نجفی، رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه موج گرما در سال زراعی جاری بیش از 137 میلیارد و 200 میلیون تومان به نخلستان‌ها و اراضی کشاورزی سطح استان خسارت وارد کرده، گفت: تاکنون نزدیک به 14 هزار هکتار از نخلستان‌های سطح استان بیمه شده‌اند که تلاش داریم این عدد را به 25 هزار هکتار برسانیم.

در پی این شرایط آب و هوایی دستگاه‌های اجرایی در اکثر شهرهای سیستان و بلوچستان به حالت آماده‌باش درآمدند و در موج اول گرمای بی‌سابقه خدمت‌رسانی خوبی به مردم انجام شد و حالا موج گرمای جدید از امروز در سطح استان حاکم و روند افزایش دما آغاز شده است.

افزایش تدریجی دما تا پایان هفته در سطح استان تداوم دارد

علی ملاشاهی در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: پیش‌بینی کلی وضع هوای سیستان و بلوچستان بر اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری نشان می‌دهد افزایش تدریجی دما تا پایان هفته در سطح استان تداوم دارد.

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در پی این شرایط جوی در نواحی شمالی و مرکزی استان افزایش دما و شدت گرمای هوا کاملاً محسوس بوده و در این نواحی دمای هوا حدود 3 تا 5 درجه نسبت به امروز افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: امروز تا اوایل هفته آینده گرمای هوا در نواحی شمالی و مرکزی استان از شهرستان‌های ایرانشهر و دلگان تا شمال استان تقویت می‌شود. ساعت 9:30 صبح امروز ایرانشهر و دلگان نسبت به روز گذشته 1 درجه و زاهدان، میرجاوه و نصرت آباد 3 درجه گرم‌تر شده‌اند.

مردم از ترددهای غیرضروری بیرون منزل خودداری کنند

ملاشاهی تاکید کرد: در این شرایط مدیریت تامین آب و برق، صرفه‌جویی شهروندان و به حداقل رساندن ترددهای غیرضروری در ساعات میانی روز در بیرون از منزل توصیه هواشناسی به مردم شریف استان است.

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در ساعات آینده دریای عمان به ویژه نواحی شرقی مواج خواهد بود، گفت: برای ارتفاعات جنوب و جنوب شرق استان در ساعات بعد از ظهر رشد ابر، احتمال رگبار پراکنده، رعد و برق و باد شدید و برای جنوب و سواحل استان غبار محلی و مه رقیق لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در 24 ساعت گذشته زاهدان با حداقل دمای 20 درجه سانتی‌گراد بالای صفر سردترین و دلگان با حداقل دمای 48 درجه سانتی‌گراد بالای صفر گرمترین شهرهای استان بوده‌اند.

امکان ثبت رکودهای جدید افزایش دما در شهرهای مرکزی و شمالی

ملاشاهی گفت: از ابتدای تاسیس ایستگاه‌های هواشناسی استان تا پایان سال 95 بیشترین دمای ثبت شده در نواحی شمالی و مرکزی استان به صورت "زاهدان با 43 درجه، نصرت آباد با 45.2 درجه، زابل با 51 درجه،زهک با 49 درجه، خاش با 43.4 درجه، سراوان با 45.3 درجه، ایرانشهر با 50 درجه و دلگان با 51.2 درجه ثبت شده و با توجه به تقویت الگوی تابستانی دمای هوا در این مناطق در 3 روز آینده به مقادیر بالا و حتی ممکن است در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری به بیش از این مقدار نیز برسد.

شرکت توزیع نیروی برق استان هم در پی این شرایط با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به افزایش محسوس دما در سراسر استان و به منظور ارائه برق پایدار و مطمئن به تمام شهروندان، مشترکین از مصرف بی‌رویه برق به ویژه در ساعات بعد از ظهر و ساعات اولیه شب خودداری کنند.

دشواری تحمل گرما برای مردم سیستان در پی قطعی آب

تحمل گرمای بی‌سابقه برای مردم روزه‌دار منطقه سیستان در روز گذشته اما دشوارتر از همیشه بود چرا در اکثر مناطق شهری و روستایی با قطعی طولانی مدت آب مواجه شدند. در واقع از سحرگاه روز دوشنبه آب شرب شهر زابل و روستاهای حوزه شهرستان‌های نیمروز، هیرمند، هامون و همچنین حوزه روستایی شهرستان زابل قطع شد.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری زابل روز گذشته در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفته بود: نقص فنی در ایستگاه پمپاژ "چاه نیمه"، انتقال آب از مخازن چاه نیمه به شبکه آب شهری و بخش روستایی را دچار اختلال کرده؛ البته بلافاصله پس از این حادثه چند تیم جهت تعمیرات از شهرستان زابل و همچنین اکیپ‌های امدادی از مرکز استان به محل اعزام شدند تا هرچه سریع تر این مشکل رفع شود.

اعلایی در ادامه تاکید داشت: این نقص فنی 2 تا 3 نقطه از شبکه شهری که برداشت آب شرب به شبکه روستایی از طریق آن تزریق می شود را هم دچار اختلال کرده است و در برخی مناطق موجب افت شدید فشار آب شده به همین دلیل در انتهای شبکه آبرسانی مردم برخی مناطق روستایی با کمبود آب مواجه هستند.

مشکل شبکه آبرسانی زابل با تلاش بی‌وقفه اکیپ امداد آب برطرف شد

محسن میرادی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان اما در تشریح حادثه منجر به قطع آب شهر زابل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: روز دوشنبه گرمای هوا و نوسانات در خطوط انتقال برق اختصاصی، منجر به خاموشی مکرر ایستگاه پمپاژ تصفیه خانه آب سیستان شد.

وی ادامه داد: ساعت 21 شب به دلیل استارت‌های پی در پی، خط رانش و کلکتور ایستگاه مزبور دچار حادثه شد که بلافاصله اکیپ تعمیرات به محل اعزام شده و مشکل بوجود آمده را در ساعت 4 بامداد مرتفع کردند که در پی آن سامانه آبرسانی وارد مدار شد.

میرادی گفت: متأسفانه در روز سه‌شنبه به دلیل رطوبت موجود در ایستگاه و پایین آمدن مقاومت عایقی الکتروموتورها حدود ساعت 7 بامداد ایستگاه پمپاژ از مدار بهره‌برداری خارج شد که در پی آن فوراً 3 اکیپ فنی امدادی با 30 نفر نیرو به محل اعزام شدند که در 3 جبهه کاری به صورت موازی جهت ایجاد مسیر جایگزین آبرسانی و راه‌اندازی مجدد ایستگاه پمپاژ مشغول بکار شدند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به شرایط و اوضاع و احوال یک تیم کارشناسی از مرکز استان جهت پشتیبانی فنی در محل حضور یافتند و با تلاش بی‌وفقه همکاران انتقال آب به میزان 250 لیتر بر ثانیه از خط پدافندی از ساعات اولیه حادثه، ایجاد مسیر جایگزین و امکان انتقال آب به میزان 400 لیتر بر ثانیه از ساعت 14 روز سه‌شنبه و راه‌اندازی مجدد ایستگاه پمپاژ و امکان انتقال آب به میزان 400 لیتر بر ثانیه در ساعت 16 میسر شد.

وی تصریح کرد: نیاز آبی شهر زابل 600 لیتر بر ثانیه در زمان اوج مصرف بوده که به دلیل قطع آب و خالی شدن شبکه توزیع جمعاً 1050 لیتر آب به سمت شهر زابل پمپاژ کردیم تا زمان رسیدن به شرایط پایدار را در شبکه توزیع به حداقل برسانیم و به لطف خدا حدود ساعت 1 بامداد شبکه توزیع شرایط نسبتاً پایداری پیدا کرد.

میرادی تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت شبکه آبرسانی عادی است، همه عزیزان در حوزه سیستان از نعمت آب بهره‌مند شده‌اند و مشکل خاصی در این زمینه نداریم.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها