کد خبر: ۵۲۱۲۴۷
زمان انتشار: ۰۹:۵۹     ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان با بیان اینکه نباید موضوع فرونشست زمین در پایتخت را بی اهمیت دانست، تاکید کرد: نخستین گام برای جلوگیری و یا کاهش این رویداد اصلاح الگوی مصرف آب در تمامی ابعاد است.

به گزارش پایگاه خبری 598 به نقل از سراج24؛ مهدی عباسی روز در گفت و گو با خبرنگارسراج24 افزود: موضوع فرو نشست در تهران ابعاد مختلف دارد که شامل کاهش نزولات جوی و مصرف بی رویه آب از دشت های تهران، یا به عبارتی برداشت از آب های سفره‌های زیر زمینی است که باعث این چنین مشکل و پدیده ای شده است. 

او بیشترین فرونشست زمین را در حوزه جنوب غرب پایتخت عنوان کرد و ادامه داد: باید تلاش کنیم در خصوص اصلاح الگوی کشت در اطراف تهران که اثراتش را بر دشت های تهران می گذارد با همکاری سایر دستگاهها گام برداریم و تلاش کنیم تا هر چه بیشتر به سمت کاهش مصرف آب حرکت کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین به بازچرخانی آب در تهران اشاره کرد و گفت: یکی از نیازهای جلوگیری از فرونشست زمین گسترش فضای سبز و آبیاری فضای سبز با آب های تصفیه شده است که درا ین حوزه هنوز با نقطه ایده آل فاصله داریم. 

عباسی با بیان اینکه در حال حاضر سالانه 200 میلیون متر مکعب آب برای آبیاری فضای سبز سطح شهر تهران مصرف می شود افزود: تنها 22 درصد این آب از محل بازچرخانی و تصفیه خانه ها تامین می شود. 

به گفته اوی، اکنون نزدیک به 45 میلیون متر مکعب از آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز از محل بازچرخانی و بخشی هم از روان‌آب‌ها و ذخیره‌سازی آب های سطحی تامین می شود که امیدواریم با ایجاد تصفیه خانه‌های بهتر در نقاط مختلف تهران تامین کنیم. 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: خوشبختانه بخشی از تصفیه خانه فیروز بهرام که توسط شرکت آب و فاضلاب ساخته شد به دشت‌های جنوب غرب تهران تزریق می شود تا جبران برداشت ها در این مناطق باشد و امیدواریم کمکی بزرگی برای بهبود اوضاع باشد. 

**مصرف آب در تهران نیازمند تغییر فرهنگ مصرف

عباسی تغییر فرهنگ مصرف را محور کاهش برداشت آب های زیر زمینی و نجات اراضی تهران از فرو نشست دانست و گفت: برداشت و مصرف ما از محل آب های زیر زمین یکه تقریباً بیشتر آن مصرف شرب می شود با الگو.های جهانی همخوانی ندارد.

به گفته او، میانگین مصرف در تهران نسبت به میانگین جهانی عدد بالایی است و در برخی موارد تا 2 برابر می رسد. در نتیجه ما در تهران 10 میلیونی به اندازه شهری 20 میلیونی آب خانگی استفاده و مصرف می‌کنیم. 

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: امیدواریم در کنار این چند اقدام طبیعت هم همراه ما باشد با بارش هایی که می تواند سفره های زیر زمین را سیراب کنند و حداقل مانع تشدید پدیده فرو نشست در سطح شهر تهران باشیم. 

عباسی فرهنگ سازی از طریق رسانه و همچنین دستگاهای متولی را اولویت اصلی دانست و گفت: مسئله فرونشست پدیده ای جدی است که میتوان با برخی سیاست ها آن را حداقل کاهش داد.

تهران، فروچاله و پروزه های عمرانی

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران همچنین به موضوع فروچاله ها اشاره کرد و گفت: این پدیده طی سالهای اخیر مشاهده شده است. 

عباسی تصریح کرد: پروژه های مهندسی، تونل سازی‌ها، اجرار پروژه های عمیق زیر سطحی(مانند مترو)، خاک برداری های عمیق و ایجاد انحراف در مسیر حرکت آب های زیر سطحی در شهر زمینه ساز ایجاد فروچاله‌ها می‌شود. 

وی درباره الگوهای ساخت و ساز در برابر فروچاله ها گفت: خوشبختانه محاسبات خاک و محاسبات مهندسی در حوزه ساخت و ساز شهر تهران بر اساس قواعد و اصول مهندسی پیگیری می شود و نسبت به این مسئله خیلی دغدغه نداریم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها