يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ(حجرات 13) * * * ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است! * * * ای مردمان شما را از مردی و زنی/ما آفریده‌ایم به علم و به اقتدار/ دادیمتان قرار به اقوام گونه‌گون/انس و شناخت تا که به ‌هم‌ آورید بار/ بی‌شک بود زجمع شما آن‌عزیزتر/نزد خدا که بیش به تقواست ماندگار/ زان‌رو که هست عالم و آگاه کردگار/بر مردمان مومن و مشرکت بروزگار

 

      
کد خبر: ۵۲۵۸۱۶
زمان انتشار: ۱۳:۴۸     ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
آیت الله اعرافی:
مدیر حوزه های علمیه با بیان این که امام رضا علیه‌السلام هوشمندانه حضور تحمیلی در خراسان را مدیریت نموده، تحولات فکری و معرفتی را رقم زدند، خاطرنشان ساخت: سرزمین ایران همواره در مقابل اسلام و تشیع استقبال آگاهانه، دقیق و سنجیده‌ای داشته، اصل پیشرفت اسلام مبتنی بر عقل، منطق و اخلاق است.

به گزارش پایگاه خبری 598، به نقل از خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله اعرافی، در دیدار مدیران و مسئولان بیمارستان بقیة الله(عج) تهران که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت دهه کرامت و میلاد ثامن‌الحجج علی بن موسی‌الرضا علیه‌السلام، گفت: امام رضا علیه‌السلام تنها امام و حجت الهی است که در دایره وسیع‌تری از سرزمین‌های عربی در ایران و خراسان حضور به هم رساندند.

وی با بیان این‌که امام رضا علیه‌السلام هوشمندانه حضور تحمیلی در خراسان را مدیریت نموده، تحولات فکری و معرفتی را رقم زدند، خاطرنشان ساخت: سرزمین ایران همواره در مقابل اسلام و تشیع استقبال آگاهانه، دقیق و سنجیده‌ای داشته، اصل پیشرفت اسلام مبتنی بر عقل، منطق و اخلاق است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ضمن ارائه تاریخچه‌ای از صدر اسلام، به ایثار و از خود گذشتگی علمای پیشین در انتقال دانش و تجربه میان سرزمین‌ها اشاره نمود و با بیان این‌که در کمتر از یک ربع قرن از تاسیس اسلام، پرچم اسلام در بسیاری از مناطق شرق و غرب جزیره العرب به اهتزاز درآمد، اظهار داشت: اسلام بانفوذ و عمق‌بخشی در تمام مناطق گسترش پیدا نمود.

مدیر حوزه‌های علمیه با تأکید بر این‌که بشر در دین اسلام، معارف جدیدی دید که خود را تشنه آن معرفت زلال یافت، اظهار داشت: ایرانیان در گستره تاریخ با نقش‌آفرینی در معارف اسلامی، بزرگ‌ترین متفکران جهان اسلام را در دامان خود تربیت نموده، پرچم‌داری اسلام را بر عهده گرفتند.

وی افزود: با درخشش اسلام تحول بسیار بزرگی در ایران رخ داد و این زنجیره با حضور امام رضا علیه‌السلام در ایران گسترش اسلام، تشیع و پذیرش آن در ایران، به نقطه عطف استراتژیک و بسیار برجسته‌ای رسید؛ امام علیه‌السلام چهره زیبای راستین اسلام و تشیع را در ایران نشان داده، بذر رأفت اسلامی را در ایران افشاندند. این هجرت مبدأ تحول عظیم و نقطه عطف تاریخ ایران، اسلام و تمام بشریت بود.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: حضور امام رضا علیه‌السلام در ایران زنجیره‌ای از مهاجرت‌های دیگر را شکل داد و آفاق جدیدی را گشود؛ بزرگانی از اهل‌بیت علیهم‌السلام به‌ویژه فاطمه معصومه سلام‌الله علیها در این سرزمین حضور به هم رساندند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌های ارزشمند شهر مقدس قم اشاره نمود و این منطقه را پایگاه اسلام در گستره تاریخ توصیف کرد و اظهار داشت: علی‌رغم تمام فرازوفرودهای حوزه علمیه قم، این سرزمین در گستره تاریخ همواره دربردارنده هزاران هزار راوی، متکلم و فیلسوف و بزرگان دین است.

مدیر حوزه‌های علمیه گزارشی از محوریت علمی قم در ایران و جهان و پاسداشت مراسم یکصدمین سالگشت باز تاسیس حوزه علمیه قم ارائه کرد و ابراز داشت: حوزه علمیه قم در بدترین شرایط تاریخی ایران و جهانی که تمام قدرت‌ها علیه دین به پا خاسته بودند، شکل گرفت و مقدمات نهضت پرشور انقلاب اسلامی را فراهم ساخت.

وی با بیان این‌که حوزه علمیه قم بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مرکز علم و اندیشه اسلامی است، اظهار داشت: برکت، ارزش و اعتبار قم و حوزه‌های علمیه، مدیون مردم ایران‌زمین است؛ در سایه‌سار عظمت مردم ایران بود که قم توانستند قطب علوم اسلامی در عالم شود.

آیت‌الله اعرافی یادآور شد: شهر مقدس قم در طول این سال‌ها با نماد جامعةالمصطفی بین‌المللی شد؛ جامعةالمصطفی العالمیة توانست باتربیت ده ها هزار نفر زبان فارسی، معارف اسلامی و علوم الهی را در بیش از ۱۰۰ کشور عالم بومی و ریشه‌دار نماید.

وی با بیان این‌که حوزه‌های علمیه در عرصه بانوان نیز جریان سازی ساختاربندی را ترسیم نموده است، اظهار داشت: علوم اسلامی در دوره انقلاب اسلامی درخشش بسیاری داشته است، ترسیم درختواره دانشی گسترده علوم اسلامی که ناظر به نیازها و رسالت‌ها ترسیم‌شده تنها بخشی از این رویکرد تحولی است.

مدیر حوزه‌های علمیه در بخش پایانی سخنان خود با بیان این‌که برخی از عوامل ارزش کارهای انسان را ارتقا می‌دهد، اخلاص را نخستین و مهم‌ترین محرک ارتقاء بخش آثار اعمال توصیف نمود و اظهار داشت: اتقان کار، صحیح و باکیفیت انجام دادن امورات ارزش آن را در پیشگاه الهی ارتقا داده، برکت افعال را افزایش می‌دهد.

وی با بیان این‌که فریادرسی در دوران اضطرار و سختی ارزش کار انسان را دوچندان می‌سازد، اظهار داشت: به دلیل این‌که کار نیک نظام سلامت در هنگامه‌های سختی تعریف می‌گردد، کار حوزه بهداشت و درمان از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: اتقان، اضطرار و دستگیری در هنگام خطر که مبتنی بر تحمل سختی است، ارزش کار را افزایش داده، اگر نور خدا، معنویت و اخلاص در آن بتابد، تأثیرات آن ماندگار و وصف‌ناپذیر خواهد بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها